شماره گذارى اين رجل فرنگى شرايع 10019 مسأله دارد.
از همين فقيه نامدار، كتاب مختصر النافع است كه گزيده شرايع مىباشد. ترجمه كهن فارسى دارد كه پس از وفات محقق حلى انجام شده و در سال 1343 در تهران تحقيق و به چاپ رسيده است. البته ترجمه هاى متعدد ديگرى هم دارد، كه ظاهرا هنوز به صورت خطى، در كتابخانه ها موجود و به چاپ نرسيده است.
از علامه حلى (648 - 724) تبصرة المتعلمين و قواعد الاحكام في معرفة الحلال الحرام، هر دو به زبان فارسى ترجمه شده است. ترجمه قواعد در كتابخانه مدرسه خيرات خان مشهد موجود است كه تاريخ ترجمه 732 ه. ق نشان مىدهد 1. از شهيد اول (م 786) رساله الفيه به فارسى ترجمه شده است 2 3 - كتب فقهى استدلالى در اين دسته آثار، فقيه گاهى در پيرامون متنى از دسته پيش و گاهى مستقيما با مطرح ساختن حكمى از احكام شرعيه، نظريات گوناگون و مبانى هر يك را ارائه مىدهد و به نقد و بررسى مىپردازد و نظر خويش را انتخاب مىكند. گاهى ميان مكاتب مختلف به مقايسه پرداخته مىشود، نظير خلاف شيخ طوسى وتذكرة الفقهاء علامه حلى، و مختلف ايشان و اخيرا جواهر الكلام، محمد حسن نجفى، مكاسب شيخ مرتضى انصارى و. و. و.
4 - كتب قواعد فقهى در خصوص " سير تحول نگارش قواعد فقهى در ميان فقهاى اماميه "، در سال 1374 به خواسته سازمان كنفرانس اسلامى جده، پژوهشى تحت عنوان فوق ارائه داده ام كه توسط فرهنگستان علوم ايران به دو زبان عربى و فارسى تكثير شده است. اجمالا آن كه اولين اثر در شيعه كتاب نزهة الناظر في الجمع بين الاشباه والنظائر اثر يحيى بن سعيد حلى و پس از آن كتاب القواعد والفوائد شهيد اول (م 786) و سپس آثار زيادى به اين سبك نگارش يافته است.
5 - رساله هاى عمليه رساله عمليه يا به گفته حنفيان خراسان رساله عاميه در تاريخ فقه شيعه پيشينه درازى دارد.