مراتب فوق اينجانب را به احياى اين كتاب وادار مىنمود ولى كثرت اشتغالات همواره مانع از اجراى تصميم بود تا آن كه در طى كارهاى پژوهشى كه در قم داشتم به حضرات آقايان سيد حسن وحدتى شبيرى و سيد محمود مدنى بجستانى كه از فضلاى مستعد صاحب ذوق و قريحه و دقت مىباشند پيشنهاد نمودم و آنان پذيرفتند. و با راهنمائى كه احيانا ارائه مىشد به حمد الله موفق شدند در مدت يك سال به بهترين وجه از عهده بر آيند.
در باره اين تحقيق 1 - براى فراهم آوردن اسناد تحقيق به كتابخانه هاى آستان قدس (مشهد)، مرعشيه، مدرسه فيضيه و مسجد اعظم (قم)، دانشگاه تهران و مجلس مراجعه شد و كليه نسخ مطبوع ملاحظه گرديد.
نسخه موجود در كتابخانه مرعشيه قم به شماره 8 / 2 / 401 كه توسط شخصى نامعلوم كه اجمالا بضاعت علمى بالاى وى از حواشى او بر كتاب مشهود است، تصحيح گرديده راهگشاى اين تحقيق قرار گرفت كه بدين وسيله از مديريت محترم كتابخانه سپاسگزارى مىگردد.
2 - بسيارى از سؤالات موجود در اين مجموعه به گونه هاى مختلف (مستقلا و يا همراه بعضى رساله هاى ديگر) به چاپ رسيده كه در هنگام تحقيق مورد ملاحظه قرار گرفت.
3 - در آغاز كار با محقق عاليقدر و كتابشناس كم نظير عصر ما مرحوم مغفور حاج سيد عبد العزيز طباطبائى (ره) 1 حفيد مرحوم سيد يزدى توفيق ملاقات دست داد. معظم له اظهار داشتند: " اين مجموعه همان گونه كه در نهايت آن آمده است، جزء دوم داشته و آماده طبع بوده است. ولى متأسفانه به علت وفات مرحوم حاج شيخ على اكبر خوانسارى كه تنظيم سؤالات و تدارك آن از بركات اوست، به انجام نرسيده است و مجموعه به صورت مخطوط نزد دامادش باقى مانده كه وى با عيالش به موطن خويش افغانستان، بازگشت نموده و با كمال تأسف از سرنوشت آن مجموعه، ديگر اثرى در دست نيست ".