جواب: بسم الله الرحمن الرحيم جميع مايصرفه لمصلحة الميت أو الوارث الموصى عليه يكون في مال الميت. نعم، لو كان في مصلحة ثلث الميت دون حصة الوارث يخرج من الثلث.
سؤال 590: شخصى متوفى، وصيتهاى متعدد در تاريخهاى مختلف به خط خودش نوشته و مهر كرده دارد: در وصيتنامه اولى كه تاريخش 1323 است، يك نفر را وصى و ديگرى را ناظر قرار داده و ثلث تركه اش را براى خود به جهت اعمال مخصوصه وخيرات و مبرات وصيت كرده و ما بقى را براى دو صبيه اش كه اولادش منحصر به آنها بوده معين كرده، و در خط ديگر بعد از يك سال از آن تاريخ، در حاشيه همان وصيتنامه نوشته كه بر طبق آنچه در متن نوشته ام رفتار نمايند. و براى زوجه اش دو قطعه طلاى معين در مقابل مهريه اش قرار داده، و علاوه بيست و پنج ليره عثمانى براى او معين كرده و نوشته است كه هشت يك لازم ندارد.
و در وصيتنامه ديگر كه تاريخش 1327 است، عين عبارتش اين است كه: اولا هزار و ششصد ليره عثمانى سرمايه حقير مى شود، يعنى تمام اموال، صد ليره مخلفات خانه را حساب نموده و سيصد ليره عثمانى نقدا يا به تدريج به زوجه ام فلانه، سه باب اوطه يعنى خانه صد و هفتاد ليره و سيصد و سى ليره كه جمعا پانصد ليره بوده باشد مال دخترم فلانه، و هفتاد ليره ماكنه ها و مخلفات او هزار و چهار صد و سى ليره كه جمعا پانصد ليره بوده باشد مال دخترم فلانه، و بيست ليره به دفن و كفن و سنگ مزارم، وصد و هشتاد ليره چنانچه در متن نوشته شده عمل نمايند. حصه حقير هم دويست ليره عثمانى. و اگر سنگ كلام ها يعنى اسباب دكان صحافى و كتاب فروشى به قيمت نرفته و از كلام الله ها و از همه اش 1600 ليره وصول نبوده باشد، ما بين چهار نفر بالسويه تقسيم نمايند. و اول صد جلد كلام الله بزرگ مجلد به شاگردم فلان بدهند.
زوجه ام فلانه، نقد 300 ليره، مخلفات خانه 100 ليره، جمعا 400 ليره.
دخترم فلانه، نقد 330 ليره، اوطه سه باب 170 ليره، جمعا 500 ليره.
دخترم فلانه، كلام الله بزرگ و كوچك، 430 ليره ماكنه و مخلفات اوطها 70 ليره، جمعا