بعنوان النيابة كما ترى.
سؤال 529: اذن در فروش مثلا به منزله توكيل است يا نه؟
جواب: بلى در خروج از حد فضوليت و نفوذ به منزله توكيل است. چه اذن صريح باشد يا فحوى يا شاهد حال، على اشكال في الاخير. به خلاف رضاى باطنى، اگر چه با التفات فعلى باشد كه معامله با او داخل در عنوان فضولى است على الاظهر. پس مخرج از حد فضوليت رضاى با كاشف است. به حيثيتى كه بتوان او را ملزم نمود به اين كه اين معامله به رضاى تو است.
سؤال 530: اگر محرم وكيل قبل از احرام داشته باشد از براى عقد نكاح، به احرام موكل باطل مىشود وكالت او يا نه؟ ثم مباشر عقد مىتوان شد حال احرام موكل يا نه؟
جواب: اظهر عدم بطلان وكالت است، هر گاه وكيل، محل باشد. لكن جايز نيست ايقاع عقد در حال احرام موكل يا وكيل. بلى، جايز است در حال احرام وكيل كند محلى را كه بعد از احلال موكل اجراء عقد كند.
سؤال 531: بيان فرمائيد آيا در متعلق وكالت شرط است كه در حين توكيل، مباشرت فعل متعلق وكالت براى وكيل ممكن باشد تا آن كه اگر در حين فقدان شرايط طلاق، وكيل نموده باشد در طلاق زوجه اش، وكالت باطل شود يا نه؟ بر فرض اشتراط، اگر در حين اجتماع شرايط وكيل نمايد و لكن تا حين خواندن صيغه طلاق، يكى مفقود باشد، مثل آن كه زوجه حائض شود، آيا بعد از نقاء محتاج به تجديد وكالت است يا نه، وكالت اول كافى مىباشد؟
جواب: اظهر عدم اشتراط است. پس هر گاه در حال حيض يا در طهر مواقعه، وكيل كند كسى را كه در وقت اجتماع شرايط طلاق بدهد، صحيح است. به شرط آن كه توكيل منجز باشد و زمان عمل به مقتضاى آن بعد از اجتماع شرايط باشد. و اما اگر وكالت را معلق كند بر وقت اجتماع شرايط، صحيح نيست. چنانچه ادعاى اجماع كرده اند بر بطلان وكالت معلقه بر شرط يا زمان.
وعلى ما ذكرنا من عدم الاشتراط لعدم الدليل عليه فيصح ماهو المتداول بين العرف من