كار حرام جايز نيست.
2 - پول دادن براى آن استفاده در نظر مردم بيهوده نباشد.
3 - اگر چيزى را كه اجاره مىدهند چند استفاده دارد، استفاده اى را كه مورد نظر است معين نمايند، مثلا اگر حيوانى را كه سوارى مىدهد و بار مىبرد اجاره دهند، بايد موقع اجاره معين كنند كه سوارى يا باربرى آن مورد نظر است، و اگر هر دو در نظر باشد باز هم بايد مشخص نمايند.
4 - مدت استفاده معين باشد، مثلا هنگام اجاره معين نمايند چند سال يا چند ماه از آن چيز استفاده كنند. و اگر مدت معلوم نباشد ولى عمل را معين كنند - مثلا با خياط قرار بگذارند كه لباس معينى را به طور مخصوصى بدوزد - احوط تعيين مدت است، مگر اين كه در نظر مردم زمان معينى متعارف باشد.
" مسأله 2208 " اگر ابتداى مدت اجاره را معين نكنند ابتداى آن بعد از انجام قرارداد اجاره خواهد بود.
" مسأله 2209 " اگر ابتداى اجاره را مثلا يك ماه بعد از انجام قرارداد معين كنند اجاره صحيح است، هر چند هنگام قرارداد آن چيز در اجاره ديگرى باشد.
" مسأله 2210 " اگر مدت اجاره را معلوم نكنند و مثلا مالك به مستأجر بگويد هر اندازه در خانه نشستى اجاره هر ماه آن فلان مبلغ است اجاره صحيح نيست.
" مسأله 2211 " هتلها يا مسافرخانه هايى كه معلوم نيست مسافران چه مدت در آن مىمانند، اگر قرار بگذارند كه در هر شب مبلغ معينى بدهند استفاده از آن مكانها اشكال ندارد، ولى چون مدت اجاره را معين نكرده اند اجاره صحيح نيست و مالك هر وقت بخواهد مىتواند آنان را بيرون كند.
مسائل متفرقه اجاره:
" مسأله 2212 " مستأجرى كه ملكى را اجاره كرده بايد پس از پايان مدت اجاره آن را تخليه كند و به مالك تحويل دهد، و يا رضايت او را به دست آورد.
" مسأله 2213 " مالى را كه مستأجر بابت اجاره به موجر مىپردازد بايد معلوم باشد.
پس اگر از چيزهايى است كه با وزن معامله مىكنند بايد وزن آن معلوم باشد، و اگر از چيزهاى است كه با شمارش معامله مىكنند بايد شماره آن معين باشد، و اگر مثل حيوان باشد، بايد موجر آن را ببيند يا مستأجر خصوصيات آن را بگويد.
" مسأله 2214 " اگر زمينى را براى زراعت گندم يا جو اجاره دهد و مال الاجاره را