مسائل حدود و تعزيرات در اخبار زيادى نسبت به اجراى حدود الهى تأكيد شده و وارد شده است كه تخلف از هر دستور الهى حد دارد، و اقامه هر حدى از حدود الهى نفعش براى مردم بيشتر است از چهل روز باران. و خداى متعال فرموده است: " هر كس حدى از حدود مرا تعطيل كند با من عناد ورزيده و در صدد ضديت با من بر آمده است "، و اجراى حدود الهى باعث مىشود مردم از كارهاى نامشروع دست بردارند و حقوق الهى و جامعه را رعايت كنند و جامعه صالح و مترقى شود.
" مسأله 3154 " اجراى حدود و تعزيرات بايد پس از اثبات جرم در دادگاه صالح و با استناد حاكم شرع به بينه يا اقرار متهم باشد، و در صورت نبودن بينه و اقرار لازم نيست منكر قسم ياد كند، و اجراى حدود و تعزيرات فقط با استناد به علم قاضى - بخصوص در زنا و لواط - محل اشكال و خلاف احتياط است. حكام شرع بايد رعايت احتياط را كرده و با اندك شبهه اى از اجراى حد خود دارى نمايند.
" مسأله 3155 " اگر كسى به جرمى كه حد آن اعدام است اقرار كند و بعد از آن انكار نمايد، بنابر احتياط واجب نبايد حد اعدام بر او جارى شود.
حد زنا:
" مسأله 3156 " آنچه موجب حد و كيفر زنا مىشود نزديكى زن و مرد بدون ازدواج صحيح است، به شرط آن كه هر دو " بالغ "، " عاقل "، " داراى اختيار " و " عالم به حرمت عمل " باشند، و چنانچه يكى از آن دو شرايط ذكر شده را دارا نباشد حد زنا نسبت به او جارى نمىشود. زنا داراى موارد مختلفى است كه براى هر كدام از آنها حد و كيفر