" مسأله 1355 " بنابر احتياط واجب بايد تا زمانى كه سايه شاخص به اندازه دو هفتم آن شود (حدود يك ساعت بعد از ظهر شرعى) نماز جمعه تمام شده باشد، و اگر تا اين زمان به اتمام نرسيده باشد نماز ظهر را هم بخوانند.
" مسأله 1356 " اگر شك كنند كه وقت جمعه هنوز باقى است يا نه، نماز جمعه صحيح است.
" مسأله 1357 " اگر در وسط نماز جمعه وقت آن بگذرد، چنانچه يك ركعت آن در وقت واقع شده باشد صحيح است، و اگر نه بنابر احتياط نماز جمعه را تمام كرده و نماز ظهر را هم بخوانند.
شرايط برپايى نماز جمعه:
" مسأله 1358 " در نماز جمعه علاوه بر شرايط عمومى كه براى صحت نماز گفته شده است چهار شرط ديگر هم وجود دارد:
1 - نماز جمعه بايد حتما به جماعت خوانده شود.
2 - حد اقل تعداد نماز گزاران با امام جمعه بايد هفت نفر مرد بالغ و عاقل و بنابر احتياط واجب غير مسافر باشند، و اگر مجموع امام و ماموم پنج نفر هم باشند نماز صحيح است، ولى واجب نيست.
3 - امام جمعه به تفصيلى كه خواهد آمد پيش از نماز دو خطبه بخواند.
4 - بين دو محلى كه نماز جمعه برپا مىشود حد اقل يك فرسخ شرعى (حدود پنج هزار و هفتصد و پنجاه متر) فاصله باشد.
" مسأله 1359 " هنگامى كه نماز جمعه با شرايط لازم برپا شود، كسى كه هنگام خواندن خطبه ها - هر چند از روى عمد - حضور نداشته مىتواند در نماز شركت كند، بلكه كسى هم كه به ركوع ركعت دوم رسيده مىتواند اقتدا نمايد و پس از سلام امام ركعت دوم را خودش بخواند، و در اين صورت نماز جمعه او صحيح است.
كيفيت خطبه هاى نماز جمعه:
" مسأله 1360 " هر يك از دو خطبه نماز جمعه بنابر احتياط واجب بايد مشتمل بر حمد و ثناى خدا، صلوات بر پيامبر و آل پيامبر (ص)، دعوت مردم به تقوى و پرهيز كارى و نيز يك سوره كامل باشد، و بنابر احتياط بايد خطبه دوم مشتمل بر صلوات بر ائمه معصومين (ع)