" مسأله 1339 " مستحب است امام جماعت حال مامومى را كه از همه ضعيف تر است رعايت نمايد و عجله نكند تا افراد ضعيف به او برسند، همچنين قنوت و ركوع و سجود را طول ندهد، مگر اين كه بداند همه مامومين به اين امر تمايل دارند.
" مسأله 1340 " مستحب است امام جماعت در حمد و سوره و ذكرهايى كه بلند مىخواند صداى خود را به قدرى بلند كند كه مامومين بشنوند، ولى بايد بيش از اندازه متعارف صدا را بلند ننمايد.
" مسأله 1341 " اگر امام جماعت هنگام ركوع متوجه شود فردى تازه رسيده و مىخواهد اقتدا نمايد مستحب است ركوع را دو برابر هميشه طول بدهد و سپس برخيزد، هر چند فرد ديگرى هم براى اقتدا وارد شده باشد.
آنچه در نماز جماعت مكروه است:
" مسأله 1342 " اگر در صفهاى جماعت جا باشد مكروه است نمازگزار تنها بايستد.
" مسأله 1343 " مكروه است ماموم ذكرهاى نماز را به گونه اى بگويد كه امام بشنود.
" مسأله 1344 " مسافرى كه نماز ظهر و عصر و عشا را دو ركعتى مىخواند مكروه است در اين نمازها - با وجود مسافر - به كسى كه مسافر نيست اقتدا كند، همچنين كسى كه مسافر نيست مكروه است در اين نمازها - با وجود غير مسافر - به مسافر اقتدا نمايد، پس بهتر است مسافر به مسافر، و حاضر به حاضر اقتدا كند.
نماز جمعه وجوب نماز جمعه:
" مسأله 1345 " يكى از نمازهاى واجب يوميه " نماز جمعه " است كه در روزهاى جمعه با وجود شرايط آن به جاى نماز ظهر خوانده مىشود، در قرآن كريم و احاديث شريف در مورد نماز جمعه سفارش بسيار شده است.
" مسأله 1346 " اگر فراهم كردن شرايط نماز جمعه در زمان غيبت حضرت امام عصر عجل الله تعالى فرجه الشريف ممكن باشد بنابر احتياط برپا كردن آن واجب است، و پس از برپايى نماز جمعه بنابر احتياط واجب حضور در آن براى افرادى كه واجد شرايط هستند واجب است و نبايد بدون عذر شرعى آن را ترك كرد.
" مسأله 1347 " اگر نماز جمعه با وجود همه شرايط آن برپا شود، صحت نماز