" مسأله 579 " بنابر احتياط واجب رو به قبله كردن محتضر بر هر مسلمان واجب است، لكن در صورت امكان از خود او و اگر امكان ندارد از ولى او اجازه بگيرند.
" مسأله 580 " مستحب است شهادتين و اقرار به ائمه اطهار (ع) و ساير عقايد حقه را به محتضر طورى تلقين كنند كه بفهمد، و تا وقت مرگ تكرار نمايند.
" مسأله 581 " مستحب است كسى را كه سخت جان مىدهد - چنانچه ناراحت نمىشود - به جايى كه نماز مىخوانده ببرند، همچنين مستحب است براى راحت شدن محتضر سوره هاى مباركه: " يس "، " الصافات "، " احزاب " و نيز: " آيه الكرسى " و " آيه 5 4 از سوره اعراف " و " سه آيه آخر سوره بقره " بلكه هر چه از قرآن ممكن باشد بر بالين او بخوانند.
" مسأله 582 " مستحب است اين دعاها را طورى به محتضر تلقين كنند كه بفهمد:
" اللهم اغفر لى الكثير من معاصيك واقبل منى اليسير من طاعتك، يا من يقبل اليسير ويعفو عن الكثير، اقبل منى اليسير واعف عنى الكثير، انك انت العفو الغفور، اللهم ارحمنى فانك رحيم ".
" مسأله 583 " تنها گذاشتن محتضر و گذاشتن چيز سنگين روى شكم او و بودن جنب و حائض نزد او و هم چنين حرف زدن زياد و گريه كردن و تنها گذاشتن زنها نزد او مكروه است.
ب - احكام و آداب ميت:
" مسأله 584 " بعد از مرگ مستحب است دهان، چشمها و چانه ميت را ببندند، دستها و پاهاى او را دراز كنند و پارچه اى را روى او بيندازند، و اگر شب هنگام مرده است در جايى كه او را گذاشته اند چراغ روشن كنند، و براى تشييع جنازه او مؤمنان را خبر كنند و در دفن او شتاب نمايند، ولى اگر يقين به مردن او ندارند بايد صبر كنند تا معلوم شود.
" مسأله 585 " مستحب است انسان در مرگ خويشان خصوصا در مرگ فرزند صبر كند، و هر وقت ميت را ياد مىكند " انا لله وانا اليه راجعون " بگويد، و براى ميت قرآن بخواند و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد.
" مسأله 586 " جايز نيست انسان در مرگ كسى صورت و بدن خود را بخراشد و به خود لطمه بزند و يا در مرگ فرزند و زوجه خود يقه پاره كند، ولى پاره كردن آن در مرگ پدر و برادر بلكه ساير خويشان مانعى ندارد.
" مسأله 587 " اگر مرد در مرگ زن و يا فرزند يقه يا لباس خود را پاره كند، يا اگر زن