انجام عباداتى كه طهارت در آنها شرط است - مانند نماز - احتياطا وضو نيز بگيرد، و بنابر احتياط وضو را پيش از غسل انجام دهد.
" مسأله 426 " مستحب است حائض در وقت نمازهاى واجب خود را از خون پاك نمايد و پنبه و دستمال را عوض كند و وضو بگيرد - و اگر نمىتواند وضو بگيرد به اميد ثواب تيمم نمايد - و به اندازه وقت نماز خواندن رو به قبله بنشيند و مشغول ذكر و دعا و صلوات شود.
" مسأله 427 " خواندن و همراه داشتن قرآن و رساندن جايى از بدن به حاشيه و بين خطهاى قرآن، و نيز خضاب كردن به حنا و مانند آن براى حائض مكروه است.
اقسام زنان حائض:
" مسأله 428 " زنان حائض شش دسته اند:
1 - صاحب عادت وقتيه و عدديه: و او زنى است كه دو ماه پياپى در وقت معين - مثلا اول ماه - خون حيض ببيند و شماره روزهاى حيض او هم در هر دو ماه به يك اندازه باشد.
2 - صاحب عادت وقتيه: و او زنى است كه دو ماه پياپى در وقت معين - مثلا اول ماه - خون ببيند، ولى شماره روزهاى آن يكسان نباشد.
3 - صاحب عادت عدديه: و او زنى است كه شماره روزهاى حيض او در دو ماه پشت سر هم به يك اندازه باشد، ولى وقت ديدن آن دو خون يكى نباشد.
4 - مضطربه: و او زنى است كه چند ماه خون ديده ولى عادت معين پيدا نكرده، و يا از آغاز عادت معينى داشته ولى عادت او به هم خورده و عادت تازه اى پيدا نكرده باشد.
5 - مبتدئه: و او زنى است كه مرتبه نخست خون ديدن او است.
6 - ناسيه: و او زنى است كه عادت خود را فراموش كرده باشد.
هر يك از اين شش دسته احكامى دارند كه در مسائل آينده خواهد آمد.
1 - صاحب عادت وقتيه و عدديه:
" مسأله 429 " زنانى كه صاحب عادت وقتيه و عدديه اند سه گروهند:
الف - زنى كه دو ماه پشت سر هم در وقت معين خون حيض ببيند و در وقت معين هم پاك شود، مثلا دو ماه پشت سر هم از روز اول ماه خون ببيند و روز هفتم پاك شود، كه عادت حيض او از روز اول ماه تا هفتم است.
ب - زنى كه از خون پاك نمىشود ولى چند ماه پياپى در چند روز معين خون او داراى نشانه حيض باشد، كه عادت وى در همان روزهاى معين است.