بگذارند، و هنگام كشتن شتر دو دست آن را از پايين تا زانو يا تا زير بغل به يكديگر ببندند و پاهايش را باز بگذارند. و مستحب است مرغ را بعد از سر بريدن رها كنند تا پر و بال بزند.
2 - كسى كه حيوان را مىكشد رو به قبله باشد، بلكه احوط است.
3 - بنابر مشهور پيش از كشتن حيوان آب جلوى آن بگذارند.
4 - كارى كنند كه حيوان كمتر اذيت شود، مثلا كارد را خوب تيز كنند و با عجله سر حيوان را ببرند.
" مسأله 2947 " چند چيز در سر بريدن حيوان مكروه است:
1 - در جايى حيوان را بكشند كه حيوان ديگر آن را ببيند.
2 - در شب يا پيش از ظهر روز جمعه سر حيوان را ببرند، ولى در صورت احتياج كراهت ندارد.
3 - خود انسان حيوانى را كه پرورش داده است ذبح كند.
احكام و شرايط شكار با اسلحه:
" مسأله 2948 " هر گاه حيوان حلال گوشت وحشى را با اسلحه شكار كنند با پنج شرط پاك و حلال مىشود:
1 - اسلحه شكارى مانند " كارد " و " شمشير " برنده يا مثل " نيزه " و " تير " تيز باشد كه در اثر تيز بودن بدن حيوان را پاره كند، پس اگر به وسيله دام، چوب، سنگ و مانند آن حيوان را شكار كنند و حيوان بميرد پاك نمىشود و خوردن آن حرام است، مگر آن كه آن را زنده دريابند و ذبح كنند. و اگر حيوانى را با تفنگ شكار كنند، چنانچه گلوله آن تيز باشد كه در بدن حيوان فرو رود و آن را پاره كند پاك و حلال است، بلكه اگر گلوله تيز نباشد ولى با فشار در بدن حيوان فرو رود و آن را پاره كند و حيوان را بكشد نيز بنابر اقوى حلال و پاك است، اما اگر به واسطه حرارتش بدن حيوان را بسوزاند و در اثر سوزاندن حيوان بميرد پاك و حلال بودنش خالى از اشكال نيست.
2 - شكار كننده بايد مسلمان باشد و با اهل بيت پيامبر اكرم (ص) اظهار دشمنى نكند، و اگر مسلمان زاده نا بالغ است خوب و بد را تشخيص دهد.
3 - اسلحه را براى شكار حيوان به كار برد، پس اگر به جاى ديگر نشانه گيرى كند و اتفاقا به حيوان بخورد و آن را بكشد پاك و حلال نيست.
4 - هنگام به كار بردن اسلحه " بسم الله " بگويد، و چنانچه عمدا نام خدا را نگويد شكار