كجاى بدن است، بايد دوباره غسل كند، و اگر بداند مثلا از طرف چپ بوده، چنانچه همان قسمت را به نيت غسل بشويد كافى است، و اگر از طرف راست بوده، بايد پس از شستن آن قسمت دوباره طرف چپ را به نيت غسل بشويد، و اگر از سر و گردن باشد، بايد پس از شستن آن مقدار، طرف راست و طرف چپ را هم به قصد غسل بشويد.
" مسأله 355 " اگر پيش از تمام شدن غسل در شستن مقدارى از طرف چپ شك كند، شستن همان مقدار كافى است، و اگر بعد از آن كه مشغول شستن طرف راست شد در شستن سر و گردن يا مقدارى از آن شك نمايد، مىتواند به شك خود اعتنا نكند، ولى بنابر احتياط آن را بشويد. و اگر بعد از آن كه مشغول شستن طرف چپ شد در شستن طرف راست يا مقدارى از آن شك نمايد، بنابر احتياط واجب آنچه را شك دارد بشويد و بعد از شستن آن دوباره آنچه را بعد از آن است بشويد.
ب - غسل ارتماسى:
" مسأله 356 " " غسل ارتماسى " آن است كه انسان به نيت غسل به طورى در آب فرو رود كه آب همه بدن او را فرا گيرد.
" مسأله 357 " در غسل ارتماسى اگر به نيت غسل به تدريج در آب فرو رود غسل او صحيح است، ولى احتياط مستحب آن است كه يكباره زير آب رود. و اگر بدون قصد غسل داخل آب شود و پس از آن كه تمامى بدن را آب گرفت به قصد غسل ارتماسى بدن را حركت دهد، غسل صحيح است.
" مسأله 358 " اگر بعد از غسل ارتماسى بفهمد به مقدارى از بدن آب نرسيده - چه جاى آن را بداند يا نداند - بايد دوباره غسل كند.
" مسأله 359 " اگر براى غسل ترتيبى وقت ندارد و براى ارتماسى وقت دارد، بايد غسل ارتماسى كند.
" مسأله 360 " كسى كه روزه واجب معين - مانند روزه رمضان - گرفته يا براى حج يا عمره احرام بسته است، نمىتواند غسل ارتماسى كند، ولى اگر از روى فراموشى غسل ارتماسى كند صحيح است.
احكام غسل:
" مسأله 361 " در غسل ارتماسى بنابر احتياط واجب بايد تمام بدن پاك باشد، ولى در غسل ترتيبى اگر تمام بدن نجس باشد و هر قسمت را پيش از غسل دادن آب بكشد غسل