باطل مىكند بجا آورده و يا بين نماز و شك او زياد طول كشيده است بنابر احتياط نماز احتياط را بجا آورد و نماز را هم دوباره بخواند، هر چند در فرض اول اگر نماز احتياط را بخواند و در فرض دوم و سوم اگر نماز را دوباره بخواند كافى است.
" مسأله 1066 " اگر شك دارد كه يكى از موارد وجوب نماز احتياط براى او پيش آمده يا نه، لازم نيست آن را بجا آورد، ولى اگر احتياطا آن را انجام دهد اشكال ندارد.
" مسأله 1067 " اگر موقعى كه مشغول نماز احتياط است در يكى از كارهاى آن شك كند، چنانچه محل آن نگذشته بايد بجا آورد، و اگر محلش گذشته بايد به شك خود اعتنا نكند.
" مسأله 1068 " اگر در شماره ركعتهاى نماز احتياط شك كند بنا را بر بيشتر بگذارد، و اگر طرف بيشتر شك نماز را باطل مىكند بنا را بر كمتر بگذارد و آن را تمام نمايد. و در هر دو صورت بنابر احتياط مستحب دوباره نماز احتياط را بخواند و نماز را هم از سر بگيرد.
" مسأله 1069 " اگر بعد از سلام نماز احتياط شك كند كه يكى از اجزا يا شرايط آن را بجا آورده يا نه، به شك خود اعتنا نكند.
" مسأله 1070 " اگر در نماز احتياط ركنى را زياد كند يا مثلا به جاى يك ركعت دو ركعت بخواند نماز احتياط باطل مىشود، و بنابر احتياط دوباره نماز احتياط را بخواند و بعد اصل نماز را نيز بخواند، ولى چنانچه چيزى كه ركن نيست از روى اشتباه كم يا زياد شود نمازش صحيح است، و بنابر احتياط دو سجده سهو بجا آورد.
" مسأله 1071 " اگر در نماز احتياط تشهد يا يك سجده را فراموش كند احتياط واجب آن است كه بعد از سلام نماز آن را قضا نمايد و دو سجده سهو هم بجا آورد.
سجده سهو " مسأله 1072 " سجده سهو در دو مورد - مطابق دستورى كه گفته خواهد شد - واجب مىشود:
1 - هر گاه در نماز چهار ركعتى پس از سجده دوم شك كند چهار ركعت خوانده است يا پنج ركعت.
2 - هر گاه تشهد را فراموش نمايد كه پس از قضاى آن بايد دو سجده سهو بجا آورد.
همچنين در پنج مورد بنابر احتياط بايد بعد از سلام نماز دو سجده سهو بجا آورد:
1 - هر گاه در بين نماز از روى اشتباه حرفى بزند.
2 - هر گاه بى جا سلام نماز را بگويد، مثلا در ركعت اول از روى اشتباه سلام دهد.