بنابر احتياط با كمك پسر بزرگتر ميت اين كار را انجام دهد.
" مسأله 1571 " اگر ميت به خاطر مسافرت روزه هاى خود را نگرفته باشد، ولى او - يعنى پسر بزرگتر و بنابر احتياط واجب بزرگترين وارث مرد مطابق طبقات ارث - بايد قضاى آنها را بجا آورد، ولى اگر به خاطر بيمارى روزه ها را نگرفته است، قضاى آنها در صورتى بر ولى او واجب مىشود كه بر خود او قضاى آنها واجب بوده و بجا نياورده است.
احكام روزه مسافر " مسأله 1572 " مسافرى كه بايد نمازهاى چهار ركعتى را دو ركعتى بخواند نبايد روزه بگيرد، ولى مسافرى كه نمازش تمام است - مثل كسى كه شغلش مسافرت است - بايد روزه خود را هم بگيرد.
" مسأله 1573 " مسافرت در ماه رمضان اشكال ندارد، هر چند براى فرار از روزه باشد، ولى مسافرت پيش از روز بيست و چهارم رمضان مكروه است، مگر اين كه مسافرت به قصد انجام عمره يا حج و يا كار ضرورى ديگر باشد.
" مسأله 1574 " اگر غير از روزه رمضان و نذر معين، روزه معين ديگرى بر انسان واجب باشد بنابر احتياط نبايد در آن روز مسافرت كند، مگر آن كه ضرورتى پيش آيد. و اگر در سفر باشد بايد قصد كند ده روز آنجا بماند و آن روز را روزه بگيرد، ولى اگر نذر كرده باشد روز معينى را روزه بگيرد بنابر اقوى مىتواند در آن روز مسافرت نمايد و در سفر روزه نگيرد، و بنابر احتياط واجب قضاى آن را بجا آورد.
" مسأله 1575 " اگر نذر كند روزه بگيرد و روز آن را معين نكند نمىتواند آن را در سفر بجا آورد، ولى چنانچه نذر كند كه روز معينى را در سفر روزه بگيرد بايد آن را در سفر بجا آورد. همچنين اگر نذر كند روز معينى را - چه مسافر باشد يا نباشد - روزه بگيرد بايد آن روز را گرچه مسافر باشد روزه بگيرد.
" مسأله 1576 " گرفتن روزه مستحبى در سفر جايز نيست، ولى مسافر مىتواند براى بر آورده شدن حاجت سه روز در مدينه منوره روزه مستحبى بگيرد، به شرط آن كه روزه قضا به عهده او نباشد. و احوط آن است كه روزهاى چهار شنبه، پنجشنبه و جمعه باشد.
" مسأله 1577 " كسى كه نمىداند روزه مسافر باطل است اگر در سفر روزه بگيرد و در بين روز به مسأله آگاه شود روزه اش باطل مىشود، و اگر تا مغرب نفهمد روزه اش صحيح است. ولى اگر مسأله را مىدانسته و فراموش كرده يا متوجه نيست كه مسافر