و اگر هيچ مقدار از چيزى كه قرار گذاشته اند تحويل ندهند معامله باطل است.
و در صورتى كه يك طرف تمام آنچه را قرار گذاشته تحويل دهد و طرف ديگر مقدارى از آن را تحويل دهد و از يكديگر جدا شوند، معامله نسبت به همان مقدار كه تحويل داده شده صحيح است، ولى طرفى كه تمام مال به دستش نرسيده مىتواند معامله را به هم بزند.
" مسأله 2050 " بنابر احتياط حكم فروش طلا يا نقره به طلا يا نقره و لزوم تحويل آنها قبل از جدا شدن از يكديگر در پولهاى كاغذى رايج روز نيز جريان دارد، زيرا محتمل است حكم مزبور به خاطر اين بوده باشد كه در آن زمانها " طلا و نقره " معيار تعيين ارزش ساير كالاها بوده است، و در صورت عدم تحويل هنگام معامله نوعا زمينه اختلاف پيش مىآمده، و شارع مقدس به اين ترتيب خواسته است زمينه اختلاف را از بين ببرد. و اين نكته در پولهاى كاغذى نيز موجود است، و در اين جهت اسكناس و دلار و پوند و ساير پولهاى كاغذى تفاوت ندارند.
خريد و فروش ميوه ها " مسأله 2051 " فروش ميوه اى كه گل آن ريخته و دانه آن بسته است به طورى كه معمولا از آفت گذشته باشد، پيش از چيدن صحيح است، ولى در خرما بنابر احتياط واجب صبر كنند تا رنگ آن زرد يا قرمز شود.
" مسأله 2052 " اگر بخواهند ميوه اى را كه بر درخت است پيش از آن كه از آفت گذشته باشد بفروشند، بنابر احتياط واجب چيزى از حاصل زمين - مانند سبزيها - و يا ضميمه ديگرى را كه ارزش دارد با آن بفروشند، و يا اين كه ميوه بيش از يك سال را به او بفروشند.
" مسأله 2053 " فروش غوره بر درخت و نيز فروش خرمايى كه هنوز از درخت چيده نشده پس از زرد يا سرخ شدن اشكال ندارد، ولى در مورد خرما نبايد عوض آن را از خرماى همان درخت قرار دهند، بلكه بنابر احتياط عوض را غير خرما قرار دهند.
" مسأله 2054 " اگر خوشه گندم و جو را بعد از آن كه دانه بسته به چيز ديگرى غير از گندم و جو بفروشند اشكال ندارد.
" مسأله 2055 " فروش ميوه ها يا محصولاتى كه در هر سال چند بار چيده مىشود - مانند خيار، بادنجان، سبزيجات و علوفه - چنانچه محصول آن ظاهر و نمايان شده باشد و معين كنند كه خريدار چند بار در سال آن را بچيند اشكال ندارد.