خود او هم نجس مىشود.
" مسأله 118 " فروختن و عاريه دادن چيز نجسى كه مىشود آن را آب كشيد چنانچه نجس بودن آن را به طرف بگويند اشكال ندارد، و چنانچه نگويند محل اشكال است.
" مسأله 119 " اگر چيزى را كه عاريه كرده نجس شود، چنانچه بداند صاحبش آن چيز را در خوردن يا آشاميدن و يا در كارى كه طهارت در آن شرط است استعمال مىكند واجب است به او بگويد، بلكه در غير اين صورت نيز بنابر احتياط به او خبر دهد.
مطهرات " مسأله 120 " يازده چيز، نجس را پاك مىكند و به آنها " مطهرات " گفته مىشود:
" آب "، " زمين "، " آفتاب "، " استحاله "، " كم شدن دو سوم آب انگور "، " انتقال "، " اسلام "، " تبعيت "، " از ميان رفتن عين نجاست "، " استبراى حيوان نجاستخوار "، " غايب شدن مسلمان ".
1 - آب:
" مسأله 121 " " آب " با چهار شرط چيز نجس را پاك مىكند:
الف - مطلق باشد، پس آب مضاف - مثل گلاب - بنابر احتياط واجب چيز نجس را پاك نمىكند.
ب - پاك باشد.
ج - هنگام شستن چيز نجس مضاف نشود و بو يا رنگ و يا مزه نجاست هم نگيرد.
د - پس از آب كشيدن چيز نجس عين نجاست در آن نمانده باشد.
" مسأله 122 " ظرف نجس را با آب قليل بايد سه مرتبه شست، ولى در كر يا جارى يك مرتبه كفايت مىكند، اگر چه احتياط آن است كه سه مرتبه بشويند.
" مسأله 123 " ظرفى را كه سگ از آن چيز روان خورده بايد نخست با خاك پاك خاكمال كرد، سپس بنابر احتياط واجب با كمى مخلوط آب و خاك آن را ساييد، آنگاه بنابر احتياط سه بار با آب شست. همچنين ظرفى را كه سگ آن را ليسيده و يا آب دهانش را در آن ريخته بنابر احتياط واجب بايد پيش از شستن خاكمال كرد.
" مسأله 124 " ظرفى را كه خوك از آن چيز روان خورده بايد با آب قليل هفت بار شست، و در آب كر و جارى نيز احتياط هفت مرتبه است. و لازم نيست آن را خاكمال