بيشترين آبى كه جذب آن شده با فشار و يا به هر وسيله ديگر خارج گردد. ولى اگر بر چيزى كه عين نجاست در آن است باران ببارد، تا هنگامى كه عين نجاست بر طرف نشود پاك نمىشود.
" مسأله 41 " اگر باران به عين نجس ببارد و به جاى ديگر ترشح كند، چنانچه عين نجاست همراه آن نباشد و بو يا رنگ و يا مزه نجاست نگرفته باشد پاك است. همچنين اگر بر روى پشت بام عين نجاست باشد، تا وقتى باران به بام مىبارد آبى كه به چيز نجس رسيده و از سقف يا ناودان مىريزد پاك است، ولى اگر بعد از قطع باران معلوم باشد آبى كه مىريزد به چيز نجس رسيده است نجس مىباشد.
" مسأله 42 " چنانچه بر زمين نجسى باران ببارد پاك مىشود، و اگر باران هنگامى كه مىبارد جارى شود و به جاى نجسى كه باران نباريده برسد، آنجا را نيز پاك مىكند.
همچنين اگر باران بر خاك نجس ببارد و يقين كنيم در حال باريدن آب مطلق به همه اجزاى خاك رسيده پاك مىشود، ولى اگر خاك از رطوبت و يا رسيدن آب مضاف گل شود پاك نمىشود.
5 - آب چاه:
" مسأله 43 " آب چاهى كه از زمين مىجوشد - گرچه كمتر از كر باشد - چنانچه نجاست به آن برسد، تا وقتى كه بو يا رنگ يا مزه آن را تغيير نداده پاك است، ولى مستحب است پس از رسيدن بعضى از نجاستها مقدارى كه در كتابهاى مربوطه گفته شده از آب آن بكشند.
" مسأله 44 " اگر نجاستى در چاه بريزد و بو يا رنگ و يا مزه آب آن را تغيير دهد، چنانچه تغيير آب چاه از بين برود، موقعى پاك مىشود كه با آب تازه اى كه از چاه مىجوشد مخلوط گردد و آب پاك بر آن غلبه كند.
احكام آبها:
" مسأله 45 " آب مضاف - مانند آب ميوه ها، گلاب و آب گل آلودى كه ديگر به آن آب نگويند - چيز نجس را پاك نمىكند و وضو و غسل نيز با آن باطل است.
" مسأله 46 " آب مضاف هر چند به اندازه كر هم باشد، چنانچه ذره اى نجاست به آن برسد نجس مىشود، ولى اگر از بالا روى چيز نجس بريزد - مثلا گلاب از گلابدان روى دست نجس بريزد - مقدارى كه به چيز نجس رسيده نجس، و مقدارى كه بالاتر از آن است پاك مىباشد، و نيز اگر مثل فواره با فشار از پايين به بالا برود، چنانچه نجاست به بالا برسد