بچه هاى خود معين كند و بعد سرپرست ديگرى را به جاى او تعيين نمايد - وصيت اولش باطل مىشود و بايد به وصيت دوم او عمل نمايند.
" مسأله 3006 " اگر وصيت كند كه يك سوم دارايى او را به مصرف خاصى برسانند بايد مطابق آن عمل نمايند، همچنين اگر وصيت كند كه يك سوم دارايى او را نفروشند بلكه سود آن را به مصرف خاصى برسانند، بايد مطابق گفته او عمل كنند.
" مسأله 3007 " اگر در مرضى كه به آن مىميرد مقدارى از مالش را به كسى ببخشد و تحويل او يا ولى او بدهد و وصيت كند كه بعد از مرگ او هم مقدارى به فرد ديگر بدهند، آنچه را كه در حال زندگى بخشيده از اصل مال است و احتياج به اذن ورثه ندارد، و چيزى را كه وصيت كرده اگر زياد تر از ثلث باشد، زيادى آن محتاج به اذن ورثه است.
" مسأله 3008 " اگر كسى در مرضى كه به آن مىميرد بگويد: " فلان مبلغ را به فلان شخص بدهكارم " چنانچه متهم باشد كه براى زيان رساندن به وارث چنين سخنى گفته، بايد آن مبلغ را از يك سوم دارايى او پرداخت كنند، و اگر متهم نباشد و كسى هم منكر گفته او نشود، بايد آن بدهى از اصل مال پرداخت شود.
شرايط وصى:
" مسأله 3009 " " وصى " بايد عاقل و مورد اطمينان باشد. و اگر وصيت كننده مسلمان است و عمل به وصيت موجب استيلاى بر ورثه مىشود وصى نيز بايد مسلمان باشد، بلكه اگر موجب استيلاء هم نشود بنابر احتياط واجب بايد مسلمان باشد، ولى اگر وصيت كننده كافر است وصى لازم نيست مسلمان باشد. همچنين بنابر احتياط واجب وصى بايد بالغ باشد، ولى جايز است وصيت كننده شخص بالغ و غير بالغ را با هم وصى خود قرار دهد، كه در اين صورت بالغ عمل به وصيت مىكند و پس از بلوغ صغير با هم به وصيت عمل مىكنند.
" مسأله 3010 " اگر كسى چند وصى براى خود معين كند، چنانچه اجازه داده باشد كه هر كدام به تنهايى به وصيت عمل كنند لازم نيست در انجام وصيت از يكديگر اجازه بگيرند. و اگر اجازه نداده باشد - چه گفته باشد همه با هم به وصيت عمل كنند يا نگفته باشد - بايد با نظر يكديگر به وصيت عمل نمايند، و اگر حاضر نشوند كه با يكديگر به وصيت عمل نمايند و در تشخيص مصلحت اختلاف داشته باشند، در صورتى كه تأخير و مهلت دادن موجب مىشود كه عمل به وصيت معطل بماند حاكم شرع آنان را مجبور مىكند كه تسليم نظر كسى شوند كه صلاح را تشخيص دهد، و اگر اطاعت نكنند به جاى آنان افراد