10 - استبراى حيوان نجاستخوار:
" مسأله 188 " ادرار و مدفوع حيوانى كه به خوردن نجاست انسان عادت كرده بنابر احتياط واجب نجس است، و براى پاك شدن بايد مدتى به آن خوراك پاك بدهند و نگذارند نجاست بخورد، به طورى كه ديگر حيوان نجاستخوار خوانده نشود، به اين عمل " استبراى حيوان نجاستخوار " گفته مىشود. و بنابر احتياط واجب براى استبراى " شتر " چهل روز، " گاو " سى روز و بهتر است چهل روز، " گوسفند " ده روز و بهتر است چهارده روز، " مرغابى " هفت يا پنج روز و " مرغ خانگى " سه روز آنها را از خوردن نجاست پرهيز دهند، و اگر بعد از اين مدت باز هم در عرف مردم به آنها نجاستخوار گفته شود، بنابر احتياط واجب بايد تا مدتى كه بعد از آن ديگر به آنها نجاستخوار نگويند از ادرار و مدفوع آنها اجتناب شود.
11 - غايب شدن مسلمان:
" مسأله 189 " اگر بدن يا لباس مسلمان يا ظرفى كه از آن استفاده مىكند نجس شود و او غايب گردد، چنانچه احتمال برود وى آن چيز را آب كشيده، يا به واسطه بر خورد با باران و يا آب كر و جارى پاك شده، پرهيز از آن لازم نيست.
. احكام قرآن و مسجد الف - قرآن:
" مسأله 190 " نجس كردن خط قرآن حرام است و اگر نجس شود بايد فورا آن را آب كشيد. همچنين اگر ورق يا جلد قرآن نجس شود، در صورتى كه بى احترامى به آن باشد بايد آن را آب بكشند.
" مسأله 191 " قرار دادن قرآن روى عين نجس - مانند خون و مردار - هر چند آن عين خشك باشد، در صورتى كه بى احترامى به قرآن باشد حرام است و برداشتن قرآن از روى آن واجب مىباشد.
" مسأله 192 " دادن قرآن به دست كفار و اهل كتاب به اميد هدايت ايشان و به منظور مطالعه و بررسى روى آيات آن در صورتى كه در معرض نجس شدن وهتك و اهانت نباشد و واقعا بخواهند از آن استفاده كنند مانعى ندارد.
" مسأله 193 " لمس آيات قرآن و اسامى خداوند بدون طهارت حرام است، ولى