باشد. و بهتر است شرايط قربانى در آن رعايت شود، يعنى حيوان سالم و بدون عيب باشد و " شتر " حد اقل پنج ساله و " گاو " دو ساله و " بز " بنابر احتياط دو ساله و " ميش " يك ساله باشد. ولى رعايت اين شرايط لازم نيست، بلكه چنانچه حيوان چاق و پر گوشت باشد كفايت مىكند.
" مسأله 2731 " عقيقه در نوزاد پسر و دختر فرقى نمىكند، ولى بهتر است عقيقه براى پسر حيوان نر، و براى دختر حيوان ماده باشد.
" مسأله 2732 " بهتر است عقيقه را به طور ساده و با آب و نمك بپزند و حداقل ده نفر از مؤمنان را براى خوردن آن دعوت كنند تا از آن بخورند و براى نوزاد دعا كنند، و مىتوانند گوشت عقيقه را ميان مؤمنان تقسيم نمايند و از آنان بخواهند تا براى نوزاد دعا كنند. همچنين مستحب است در تقسيم كردن، استخوانهاى عقيقه را نشكنند. و مستحب است يك چهارم آن را براى قابله بفرستند.
" مسأله 2733 " براى پدر و مادر نوزاد و عائله پدر مكروه است از عقيقه نوزادشان بخورند، و اين كراهت براى مادر نوزاد بيشتر است.
" مسأله 2734 " اگر به جاى كشتن عقيقه پول آن را به فقرا بدهند كفايت نمىكند، ولى اگر پول آن را به فرد يا مؤسسه خيريه اى بدهد تا از آن پول عقيقه اى تهيه كرده و آن را بكشند و بين فقرا تقسيم نمايند كافى است.
" مسأله 2735 " كسى كه مىخواهد در عيد قربان قربانى كند اگر نيت عقيقه نيز بنمايد كفايت مىكند.
آداب شير دادن:
" مسأله 2736 " بر مادر واجب نيست كه به طور مجانى يا با دريافت مزد كودك را شير دهد، ولى در صورتى كه راه تغذيه منحصر به شير مادر باشد و امكان استفاده از شير غير مادر وجود ندارد و يا موجب ضرر و زيان براى كودك مىشود بر مادر واجب است خودش او را شير دهد.
" مسأله 2737 " مادر مىتواند براى شير دادن مطالبه مزد نمايد، و اگر خود بچه مال و دارايى دارد مزد آن بر خود او است، و اگر نه بر پدر و در رتبه بعد با جد پدرى است، ولى اگر آنان در قيد حيات نيستند و يا قدرت ندارند بر مادر واجب است به طور مجانى بچه را شير دهد يا زن شير دهى را براى او بگيرد و يا اگر براى كودك زيان ندارد از راه هاى ديگر - مانند شير خشك - استفاده نمايد.