به طورى كه رگهاى چهارگانه بريده نشود، در صورتى كه حيوان جان داده باشد حرام شده است، ولى اگر هنوز جان دارد به گونه اى كه بريدن چهار رگ در جان دادن آن اثر دارد و بعد از بريدن آنها دست و پايش حركت مىكند، مىتوان بلا فاصله از زير برآمدگى گلو حيوان را ذبح كرد و در اين صورت حلال مىشود.
" مسأله 2933 " اگر گرگ يا حيوان درنده ديگر گلوى گوسفند را به طورى بكند كه از چهار رگى كه در گردن است و بايد موقع ذبح بريده شود چيزى نمانده باشد، آن حيوان حرام شده است، ولى اگر آن رگها سالم و حيوان هنوز زنده است - به گونه اى كه سر بريدن در جان دادن آن اثر دارد و بعد از سر بريدن دست و پايش حركت مىكند - چنانچه به دستورى كه در شرع معين شده سر آن را ببرند پاك و حلال مىباشد.
" مسأله 2934 " بنابر احتياط واجب پيش از جان دادن پوست حيوان ذبح شده را از بدنش جدا نكنند، و اگر جدا كردند از گوشت آن حيوان نخورند. همچنين بنابر احتياط واجب پيش از جان دادن مغز حرام را كه در تيره پشت است نبرند و سر حيوان را نيز جدا نكنند، بلكه اگر عمدا مغز حرام را ببرند يا سر را جدا كنند خوردن گوشت آن خالى از اشكال نيست، ولى اگر به واسطه غفلت يا تيزى كارد بى اختيار مغز حرام يا سر حيوان جدا شد اشكال ندارد و گوشت آن حلال است.
شرايط سر بريدن حيوان:
" مسأله 2935 " سر بريدن حيوان پنج شرط دارد:
1 - كسى كه سر حيوان را مىبرد - مرد باشد يا زن - بايد مسلمان باشد و با اهل بيت پيامبر (ص) اظهار دشمنى نكند. و بچه مسلمان هم اگر خوب و بد را تشخيص مىدهد و كيفيت سر بريدن حيوان را مىداند مىتواند سر حيوان را ببرد.
2 - سر حيوان را با چيزى ببرد كه از جنس آهن باشد، ولى چنانچه آهن پيدا نشود و طورى باشد كه اگر سر حيوان را نبرند مىميرد، مىتوان با هر وسيله تيزى كه چهار رگ آن را جدا كند - مانند شيشه و سنگ تيز - سر حيوان را بريد.
3 - هنگام سر بريدن بايد جلوى بدن حيوان رو به قبله باشد، ولى خود ذبح كننده لازم نيست رو به قبله باشد، هر چند بهتر است. و كسى كه مىداند بايد رو به قبله سر ببرد اگر عمدا حيوان را رو به قبله نكند، گوشت آن نجس و خوردن آن حرام مىشود، ولى اگر فراموش كند يا قبله را اشتباه كند يا جهت قبله را نداند و نتواند بپرسد و ناچار به ذبح باشد يا نتواند حيوان را رو به قبله كند اشكال ندارد.