همراه با نام آنان و طلب آمرزش براى مؤمنان باشد.
" مسأله 1361 " حمد و ثناى خدا و صلوات بر پيامبر و آل پيامبر (ص) بنابر احتياط بايد به عربى گفته شود، ولى دعوت به تقوى و موعظه و تذكرات و بيان مسائل سياسى واجتماعى به زبان حاضرين مانعى ندارد، و اگر مستمعين اهل زبانهاى مختلف باشند، خوب است امام جمعه به اندازه قدرت با همه آن زبانها صحبت نمايد.
" مسأله 1362 " بنابر احتياط در حمد و ثناى خداوند و صلوات بر پيامبر و آل پيامبر (ص) و دعوت مردم به تقوى و خواندن يك سوره كامل در دو خطبه ترتيب مراعات گردد.
" مسأله 1363 " خطبه هاى جمعه را بايد شخص امام جمعه در حال ايستاده و با صداى رسا بخواند، و شايسته است به گونه اى بلند خوانده شود كه همه حاضرين بشنوند و يا به وسيله بلندگو صدا به همه منتقل شود. همچنين واجب است ميان دو خطبه - گرچه با اندكى نشستن - فاصله شود.
" مسأله 1364 " بنابر احتياط واجب امام جمعه در حال خطبه بايد با وضو باشد.
" مسأله 1365 " مستحب است امام جمعه در حال خطبه عمامه بر سر نهاده و به عصا يا اسلحه تكيه نمايد و هنگام اذان روى منبر بنشيند و پيش از شروع خطبه ها به حاضرين سلام كند، و بر مستمعين واجب كفايى است كه جواب سلام امام را بدهند.
" مسأله 1366 " بنابر احتياط واجب حاضرين بايد به خطبه ها گوش داده و سكوت را رعايت نمايند و از خواندن نمازهاى نافله بپرهيزند، همچنين بنابر احتياط به طرف خطيب نشسته و مثل حال نماز باشند و به راست و چپ و پشت سر نگاه نكنند و جابجا نشوند. ولى پس از پايان خطبه ها صحبت كردن و جابجا شدن و نگاه به چپ و راست مانعى ندارد.
" مسأله 1367 " اگر مامومين امورى را كه در مسأله قبل گفته شد رعايت نكنند خلاف احتياط عمل كرده اند، ولى نماز جمعه آنان صحيح است.
" مسأله 1368 " شعارها و تكبيرهايى كه در وسط خطبه ها گفته مىشود هر چند خلاف احتياط است ولى به صحت نماز ضررى نمىرساند.
شرايط امام جمعه:
" مسأله 1369 " امام جمعه بايد بالغ، عاقل، مرد، مؤمن، حلال زاده و عادل باشد و توانايى خواندن خطبه ها را در حال ايستاده داشته باشد و بنابر احتياط واجب بيمارى خوره يا پيسى نمايان نداشته و نيز حد شرعى نخورده باشد. همچنين بنابر احتياط واجب بايد امام جمعه از طرف مجتهد واجد شرايط حاكميت منصوب باشد، و اگر چند مجتهد واجد