پانزده هزار تومان - به ديگرى اجاره دهد، به شرط آن كه كارى مانند تعمير در آن انجام داده باشد. بلكه جايز است بدون كار و تعمير نيز نصف آن را به همان مبلغ اجاره دهد، هر چند احوط ترك آن است.
" مسأله 2202 " انسان مىتواند از طرف ديگرى وكيل شود و مال او را اجاره دهد.
شرايط مالى كه آن را اجاره مىدهند:
" مسأله 2203 " چيزى كه اجاره داده مىشود شش شرط دارد:
1 - معين و مشخص باشد، پس اگر بگويد يكى از خانه هاى خود را اجاره دادم اجاره باطل است.
2 - مستأجر آن را ببيند يا از راه ديگرى به آن آگاه شود.
3 - تحويل آن ممكن باشد، پس اجاره چيزى كه قدرت تحويل آن را ندارد باطل است.
4 - عين مال با استفاده كردن از بين نرود، بنابراين اجاره دادن خوردنيها براى خوردن و مانند آن كه با استفاده از بين مىروند صحيح نيست.
5 - استفاده اى كه مال را به آن جهت اجاره داده اند ممكن باشد، پس اجاره دادن زمين براى كشاورزى در صورتى كه امكان كشاورزى در آن نيست باطل است.
6 - اجاره دهنده شخصا مالك آن چيز باشد يا اگر مالك نيست شرعا اختيار اجاره دادن آن را داشته باشد.
" مسأله 2204 " اجاره ملك به طور مشاع جايز است، خواه اجاره دهنده داراى قسمت مشاع باشد و بخواهد آن را اجاره دهد و يا مالك تمام ملك باشد و سهمى از آن را - مانند يك دوم يا يك سوم آن را - به طور مشاع اجاره دهد. البته در صورت اول بايد با اجازه شريكش ملك را به مستأجر تحويل دهد.
" مسأله 2205 " اجاره دادن درخت براى بهره گيرى از ميوه آن محل اشكال است، مگر اين كه با هم مصالحه كنند يا ميوه را با شرايطى كه در فروش ميوه ها گفته شد بفروشند.
" مسأله 2206 " زن مىتواند براى شير دادن به كودك ديگران اجير شود و نيازى به اجازه شوهر ندارد، مگر اين كه شير دادن او باعث ضايع شدن حق شوهر شود.
شرايط استفاده از متعلق اجاره:
" مسأله 2207 " استفاده اى كه از متعلق اجاره مىبرند چهار شرط دارد:
1 - حلال باشد، پس اگر چيزى داراى استفاده حرام و حلال است اجاره دادن آن براى