الف - چنانچه پيش از رسيدن به ركوع متوجه شود، بايد بنشيند و تشهد را بخواند و دوباره بايستد و تسبيحات يا حمد را بخواند و پس از سلام نماز بنابر احتياط براى هر يك از ايستادن بى جا و چيزهايى كه خوانده - اگر خوانده باشد - دو سجده سهو بجا آورد.
ب - چنانچه در ركوع يا پس از آن متوجه شود، بايد نماز را تمام كند و پس از سلام نماز بنابر احتياط تشهد را قضا نمايد و نيز براى تشهد فراموش شده دو سجده سهو نيز بجا آورد.
" مسأله 972 " مستحب است در حال تشهد بر ران چپ بنشيند و روى پاى راست را بر كف پاى چپ بگذارد و پيش از تشهد بگويد: " الحمد لله " يا بگويد: " بسم الله و بالله والحمد لله و خير الأسماء لله "، همچنين مستحب است دستها را بر رانها بگذارد و انگشتها را به يكديگر بچسباند و به دامان خود نگاه كند، و پس از تمام شدن تشهد چنانچه در ركعت آخر نباشد بگويد: " و تقبل شفاعته وارفع درجته ".
8 - سلام نماز:
" مسأله 973 " پس از تشهد ركعت آخر مستحب است نمازگزار در حالى كه نشسته و بدنش آرام است بگويد: " السلام عليك ايها النبى ورحمة الله وبركاته "، و پس از آن واجب است بگويد: " السلام عليكم ورحمة الله وبركاته " يا بگويد: " السلام علينا وعلى عباد الله الصالحين "، ولى اگر اين سلام را بگويد، احتياط مستحب آن است كه بعد از آن " السلام عليكم ورحمة الله وبركاته " را هم بگويد.
" مسأله 974 " اگر نمازگزار از روى عمد سلام واجب نماز را نگويد نمازش باطل است، ولى اگر آن را فراموش نمايد و پس از اندك زمانى يادش آيد يكى از سه صورت را دارد:
الف - اگر صورت نماز به هم نخورده و كارى كه با نماز منافات دارد انجام نداده باشد، سلام را بگويد و نمازش صحيح است.
ب - اگر كارى كه فقط عمدى آن نماز را باطل مىكند از روى اشتباه انجام داده - مثلا حرف زده باشد - سلام نماز را بگويد و دو سجده سهو نيز بجا آورد.
ج - اگر كارى كه عمدى و سهوى آن نماز را باطل مىكند انجام داده - مثلا پشت به قبله كرده باشد - بنابر احتياط واجب دو سجده سهو بجا آورد و نماز را نيز دوباره بخواند.
" مسأله 975 " سلام نماز نيز بايد دنبال هم و به عربى صحيح گفته شود، و بدن نمازگزار در حال گفتن سلام آرام باشد.