رفتن نماز را شكسته بخواند، و چنانچه در آنجا قصد ماندن ده روز كند نماز را تمام بجا آورد.
" مسأله 1185 " مسافرى كه قصد كرده است ده روز در محلى بماند اگر بيشتر از ده روز در آنجا بماند، تا وقتى مسافرت نكرده بايد نماز را تمام بخواند و لازم نيست دوباره قصد ماندن ده روز كند.
" مسأله 1186 " مسافرى كه قصد كرده است ده روز در محلى بماند بايد روزه واجب خود را بگيرد، و مىتواند روزه مستحبى را هم بجا آورد و نماز جمعه و نافله ظهر و عصر را هم بخواند.
ج - توقف يك ماه بدون قصد:
" مسأله 1187 " مسافرى كه پس از رسيدن به هشت فرسخ در حال ترديد در محلى مانده و نمى داند ده روز مىماند يا نه، چنانچه سى روز به حال ترديد بماند بايد نماز را شكسته بخواند، ولى پس از سى روز - گرچه مدت كمى بماند - بايد نماز را تمام بخواند.
و اگر پيش از رسيدن به هشت فرسخ در رفتن بقيه راه مردد شود، از وقتى كه مردد مىشود بايد نماز را تمام بخواند، ولى اگر به چهار فرسخ رسيده و تصميم دارد قبل از ده روز به محل خود برگردد بايد نماز را شكسته بجا آورد.
" مسأله 1188 " مسافرى كه سى روز مردد بوده، در صورتى بعد از سى روز بايد نماز را تمام بخواند كه تمام مدت سى روز را در يك جا بماند، پس اگر مقدارى از آن را در جايى و مقدارى را در جاى ديگر بماند پس از سى روز هم - اگر قصد ماندن ده روز را ندارد - بايد نماز را شكسته بجا آورد.
مواردى كه مسافر مىتواند نماز را تمام بخواند:
" مسأله 1189 " در چهار مكان مسافر مىتواند نماز را تمام بخواند:
1 - مسجد الحرام 2 - مسجد النبى (ص) 3 - مسجد كوفه 4 - نزد قبر مطهر حضرت سيد الشهداء (ع) " مسأله 1190 " اگر مسافر بخواهد در قسمتهايى كه اول جزو مسجد الحرام يا مسجد النبى (ص) و يا مسجد كوفه نبوده و بعدها به اين مساجد اضافه شده نماز بخواند، بنابر احتياط واجب شكسته بخواند.
" مسأله 1191 " كسى كه مىداند مسافر است و بايد نماز را شكسته بخواند، اگر