است، و بهتر است اين ذكر خوانده شود: " لا إله إلا الله الحليم الكريم، لا إله إلا الله العلي العظيم، سبحان الله رب السموات السبع و رب الأرضين السبع و ما فيهن و ما بينهن و رب العرش العظيم والحمد لله رب العالمين ".
" مسأله 988 " هر دعا و ذكرى كه در قنوت گفته مىشود بنابر احتياط واجب بايد به عربى صحيح خوانده شود.
" مسأله 989 " مستحب است نمازگزار قنوت را بلند بخواند، مگر در نماز جماعت كه اگر امام جماعت صداى او را بشنود بلند خواندن آن مستحب نيست.
" مسأله 990 " اگر كسى عمدا قنوت را نخواند قضا ندارد. ولى اگر فراموش كرده باشد، چنانچه پيش از آن كه به اندازه ركوع خم شود يادش بيايد مستحب است بايستد و بخواند، و اگر در ركوع يا پس از ركوع يادش بيايد مستحب است پس از ركوع قضا نمايد، و چنانچه در سجده يا بعد از آن متوجه شود مستحب است پس از سلام نماز آن را قضا نمايد.
تعقيبات نماز:
" مسأله 991 " مستحب است انسان پس از نماز مقدارى به خواندن قرآن و دعا مشغول شود، و بهتر است پيش از آن كه از جاى خود حركت كند و به كارى مشغول شود و يا وضو يا غسل و يا تيمم او باطل شود رو به قبله تعقيب را بخواند، و لازم نيست به عربى باشد، گرچه بهتر است آنچه را در كتابهاى دعا دستور داده اند بخواند. و از تعقيباتى كه خيلى سفارش شده است تسبيحات حضرت فاطمه زهرا است كه بايد به اين ترتيب گفته شود: سى و چهار مرتبه: " الله اكبر "، سى و سه مرتبه: " الحمد لله " و سى و سه مرتبه:
" سبحان الله "، و مىتوان " سبحان الله " را پيش از " الحمد لله " گفت، گرچه بهتر است پس از آن گفته شود.
" مسأله 992 " مستحب است نمازگزار پس از نماز سجده شكر بجا آورد و همين اندازه كه پيشانى خود را به قصد شكر بر زمين بگذارد كافى است، گرچه بهتر است در حال سجده صد مرتبه يا سه مرتبه و يا يك مرتبه: " شكرا لله " يا " شكرا " و يا " عفوا " بگويد.
همچنين مستحب است هر گاه نعمتى به انسان مىرسد يا بلايى از او دور مىشود سجده شكر بجا آورد.
صلوات بر پيامبر اكرم (ص):
" مسأله 993 " مستحب است هر گاه انسان نام مبارك حضرت رسول اكرم (ص) مانند: