" مسأله 154 " كسانى كه با دست و زانو و يا با پاى مصنوعى راه مىروند، اگر كف دست، سر زانو يا كف پاى مصنوعى آنان نجس شود به وسيله راه رفتن پاك مىشود ، همچنين است ته عصا، چرخ اتومبيل يا موتور سيكلت، نعل چهار پايان و مانند اينها. ولى درون كفش و آن اندازه از كف پا كه به زمين نمىرسد به واسطه راه رفتن پاك نمىشود، و پاك شدن كف جوراب به وسيله راه رفتن محل اشكال است.
3 - آفتاب:
" مسأله 155 " " آفتاب " زمين و ساختمان و چيزهايى مانند: در، پنجره و ميخهايى را كه در ساختمان به كار رفته و جزو ساختمان به شمار مىآيد با شش شرط پاك مىكند:
1 - چيز نجس به گونه اى تر باشد كه اگر چيز ديگرى به آن برسد تر شود، پس اگر خشك باشد، بايد آن را تر نمايند تا آفتاب خشك كند.
2 - پيش از تابيدن، عين نجاست از آن چيز بر طرف شده باشد.
3 - چيزى مانند ابر يا پرده و يا جسم ديگرى از تابيدن مستقيم خورشيد به چيز نجس جلوگيرى نكند، و اگر از پشت شيشه يا به وسيله آينه بتابد پاك شدن آن محل اشكال است.
ولى اگر ابر به قدرى نازك باشد كه از تابيدن آفتاب جلوگيرى نكند اشكال ندارد.
4 - آفتاب به تنهايى ترى چيز نجس را خشك كند، و اگر مثلا آفتاب و باد، يا آفتاب با گرماى ديگر آن ترى را خشك كنند پاك نمىشود، ولى اگر باد به قدرى كم باشد كه نگويند به خشك شدن چيز نجس كمك كرده اشكال ندارد.
5 - آفتاب مقدارى از بنا يا ساختمان را كه نجاست به آن فرو رفته يك مرتبه خشك كند، پس اگر يك مرتبه بر زمين و ساختمان نجس بتابد و روى آن را خشك كند و در روز ديگر زير آن را خشك نمايد، فقط روى آن پاك مىشود و زير آن نجس مىماند.
6 - بين روى زمين يا ساختمان كه آفتاب به آن مىتابد و داخل آن، هوا يا جسم پاك ديگرى فاصله نباشد، و اگر نه قسمت داخل پاك نمىشود، هر چند در اثر تابش آفتاب خشك شود.
" مسأله 156 " درخت و گياه و ميوه بر درخت نيز اگر نجس و تر باشد با تابش آفتاب پاك مىشود، هر چند خوب است اجتناب شود.
" مسأله 157 " اگر آفتاب به يك سوى ديوار نجس بتابد سوى ديگر آن پاك نمىشود، مگر اين كه ديوار به قدرى نازك باشد كه با تابش به يك سوى ديوار سمت ديگر آن هم خشك شود.
" مسأله 158 " اگر بعد از آن كه آفتاب به زمين نجس تابيد انسان شك كند كه زمين