شده است. (1) " مسأله 799 " جايى كه نمازگزار پيشانى را بر آن مىگذارد در هر حال بايد پاك باشد، پس در صورتى كه نجاست آن خشك هم باشد نماز باطل مىشود. و احتياط مستحب آن است كه مكان نمازگزار به طور كلى پاك باشد.
شرط ششم - جاى پيشانى نمازگزار در حال عادى نبايد از جاى زانوهاى او بيشتر از چهار انگشت بسته بالاتر يا پايين تر باشد، و احتياط واجب آن است كه از جاى سر انگشتان پا و دو كف دست او هم بيشتر از اين مقدار پست تر يا بلند تر نباشد.
جاهايى كه خواندن نماز در آنها مستحب يا مكروه است:
" مسأله 800 " در شرع مقدس اسلام بسيار سفارش شده است كه نماز را در مسجد بخوانند، و بهتر از همه مسجد ها " مسجد الحرام " است، بعد از آن " مسجد النبى (ص) " در مدينه و بعد " مسجد كوفه " و " مسجد بيت المقدس " و سپس " مسجد جامع " در هر شهر و بعد از آن " مسجد محله " است.
" مسأله 801 " نماز در حرم مطهر امامان (ع) مستحب بلكه بهتر از بسيارى از مسجدهاست، و نماز در حرم مطهر حضرت امير المؤمنين (ع) برابر دويست هزار نماز است.
" مسأله 802 " زياد رفتن به مسجد و رفتن در مسجدى كه نمازگزار ندارد مستحب است، و همسايه مسجد چنانچه عذرى نداشته باشد مكروه است در غير مسجد نماز بخواند.
" مسأله 803 " نماز خواندن در چند جا مكروه مىباشد كه از آن جمله است: داخل حمام، مقابل انسان، مقابل عكس و مجسمه هر چيزى كه روح دارد - مگر اين كه روى آن پرده بكشند - و نيز در محلى كه عكس باشد، مقابل آتش و چراغ، مقابل قبر و يا روى قبر و يا بين دو قبر و يا داخل قبرستان، همچنين در كوچه ها و خيابانها اگر براى كسانى كه عبور مىكنند زحمت نباشد، و چنانچه زحمت باشد حرام است.
" مسأله 804 " كسى كه در محل عبور مردم نماز مىخواند يا كسى رو به روى او است مستحب است جلوى خود چيزى بگذارد، و اگر چوب يا ريسمانى هم باشد كافى است.