" مسأله 1481 " اشخاصى كه به خاطر بيمارى تنگى نفس به دستور پزشك از وسيله اى استفاده مىكنند كه توسط آن از راه دهان يا بينى استنشاق مىنمايند و قهرا به ريه آنان مىرسد، چنانچه بدون آن نمىتوانند روزه بگيرند اشكال ندارد.
" مسأله 1482 " اگر روزه دار مواظبت نكند و غبار يا بخار يا دود و مانند اينها داخل حلق شود، چنانچه اطمينان داشته كه به حلق نمىرسد روزه اش صحيح است، و اگر گمان مىكرده كه به حلق نمىرسد بنابر احتياط واجب روزه را بگيرد و قضاى آن را هم بجا آورد.
" مسأله 1483 " اگر فراموش كند كه روزه است و مواظبت نكند، يا بى اختيار غبار و مانند آن به حلق او برسد روزه اش باطل نمىشود، و چنانچه ممكن است بايد آن را بيرون آور.
7 - فرو بردن تمام سر در آب:
" مسأله 1484 " اگر روزه دار از روى عمد تمام سر خود را به تدريج يا يك دفعه زير آب فرو برد - گرچه بدن او از آب بيرون باشد - بنابر احتياط واجب بايد قضاى آن روزه را بگيرد، ولى اگر تمام بدن را آب بگيرد و مقدارى از سر بيرون باشد روزه باطل نمىشود.
" مسأله 1485 " اگر نيمى از سر را يك بار و نيمى ديگر را بار ديگر در آب فرو برد، به طورى كه در يك لحظه همه سر زير آب نباشد روزه اش باطل نيست.
" مسأله 1486 " اگر تمام سر زير آب برود و فقط مقدارى از موها بيرون بماند بنابر احتياط واجب روزه اش باطل مىشود، و بايد آن روزه را تمام كند و قضاى آن را هم بجا آورد.
" مسأله 1487 " اگر شك كند كه تمام سر زير آب رفته يا نه، روزه اش صحيح است.
" مسأله 1488 " فرو بردن سر در گلاب و آبهاى مضاف ديگر نيز حكم آب مطلق را دارد، ولى در چيزهاى ديگرى كه روان است اشكال ندارد.
" مسأله 1489 " اگر روزه دار با استفاده از كلاه غواصى و نظاير آن - كه سر او داخل محفظه اى قرار مىگيرد - به زير آب رود روزه اش صحيح است.
" مسأله 1490 " اگر روزه دار بى اختيار در آب بيفتد و تمام سر او زير آب رود و يا از روى فراموشى سر خود را زير آب نمايد، روزه اش باطل نمىشود، ولى هر گاه يادش بيايد بايد فورا سر را بيرون آورد، و چنانچه بيرون نياورد بنابر احتياط واجب روزه اش باطل مىشود و بايد آن روزه را تمام كند و قضاى آن را هم بجا آورد.