بزرگواران حق بزرگى بر مسلمانان دارند، پس:
اولا - سجاياى اخلاقى وفضائل روحى و سيره عملى آنان (ع) بايد توسط مسلمانان در حد امكان شناخته شود.
ثانيا - راه فكرى و عملى آنان (ع) در مقام انديشه و عمل و در روابط فردى واجتماعى مسلمانان به عنوان بهترين الگوى اسلام و مطمئن ترين راه فهم وتحقق معارف اصيل قرآنى مورد انتخاب قرار گيرد.
در اين صورت است كه مطابق حديث " ثقلين " به فرموده پيامبر اكرم (ص) امت اسلام براى هميشه از ضلالت و گمراهى مصون و محفوظ خواهد ماند. ناگفته نماند كه حقوق معصومين (ع) بر افراد جامعه و مسلمانان دامنه وسيعى دارد كه به برخى از آنها در قرآن و سنت اشاره شده است، يكى از اين حقوق پرداخت خمس و واجبات مالى ديگر است تا بدين وسيله امام (ع) يا حاكم جامع الشرايط بتواند كمبودها و خللهاى موجود در اجتماع را جبران نموده و جامعه را به سوى ترقى و تكامل سوق دهد.
ج - حق فرائض و واجبات مهم الهى، از جمله:
1 - " حق نماز " اين است كه بدانى در نماز بر خدا وارد مىشوى، پس بايد همچون بنده كوچك و ذليل، ترسان و اميدوار باشى و در برابر او تواضع نمايى، و با آرامش و وقار در برابر او بايستى ودل را متوجه او كنى، و آداب و حدود نماز را كاملا رعايت نمايى.
2 - " حق حج " اين است كه بدانى بر خدا وارد مىشوى و از گناهان خود فرار كرده اى، و قبول توبه تو وابسته به آن مىباشد.
3 - " حق روزه " اين است كه بدانى روزه حجابى است كه خداوند بر زبان و گوش و چشم و شكم و فرج تو زده است تا تو را از آتش جهنم بپوشاند.
4 - " حق صدقه " اين است كه بدانى صدقه در دنيا بلاها و امراض، و در آخرت آتش را از تو دفع خواهد نمود.
5 - " حق قربانى " اين است كه آن را براى خدا انجام دهى نه براى خلق خدا، و هدفى جز تحصيل رحمت خدا و نجات خود در قيامت نداشته باشى.
حق انسان بر خود حق هر انسان بر خودش اين است كه:
اولا - خود را از هر خطر و ضرر مادى يا معنوى حفظ كند، بنابراين حق ندارد اقدام به