و سست شدن بدن همراه نبوده - بايد احتياط كرده غسل كند و براى نماز نيز وضو بگيرد.
" مسأله 386 " خروج منى مرد از زن موجب غسل نمىشود، و اگر قبل از غسل يا بعد از آن رطوبتى خارج شود، در صورتى كه بداند منى است نجس است، و اگر مشكوك باشد محكوم به طهارت است.
" مسأله 387 " اگر پس از بيرون آمدن منى و پيش از آن كه ادرار كند غسل نمايد و پس از غسل رطوبتى از او خارج شود كه نداند منى است يا چيز ديگر، حكم منى را دارد، و بنابر احتياط واجب بايد دوباره غسل كند و براى نماز وضو هم بگيرد.
" مسأله 388 " اگر منى از جاى خود حركت كند و بيرون نيايد غسل جنابت واجب نمىشود.
" مسأله 389 " اگر - نعوذ بالله - با حيوانى نزديكى كرده و منى از او بيرون آيد تنها غسل كافى است، و اگر منى بيرون نيايد، چنانچه پيش از نزديكى وضو داشته باز هم غسل كافى است، ولى اگر وضو نداشته احتياط واجب آن است كه غسل كند و وضو هم بگيرد.
همچنين است اگر شك دارد وضو داشته يا نه وحالت سابقه را هم نمىداند.
" مسأله 390 " اگر كسى غسل جنابت را فراموش كند يا در لباس خود منى ببيند و يقين كند منى از خود او است، بايد غسل كند و نمازهايى را كه يقين دارد با حالت جنابت انجام داده قضا نمايد، و در هر دو صورت لازم نيست نمازهايى را كه احتمال مىدهد با حالت جنابت انجام داده قضا كند.
كارهايى كه بر جنب حرام يا مكروه است:
" مسأله 391 " پنج چيز بر جنب حرام است:
1 - رساندن جايى از بدن به خط قرآن، و بنابر احتياط واجب به نام خداى متعال و نيز نام پيامبران و امامان و حضرت زهرا (ع) اگر موجب بى احترامى باشد.
2 - رفتن به مسجد الحرام و مسجد النبى (ص)، گرچه از يك در داخل و بدون توقف از در ديگر خارج گردد.
3 - توقف در ساير مساجد، و بنابر احتياط واجب در حرم امامان (ع)، ولى اگر از يك در وارد و بدون توقف از در ديگر خارج شود، يا براى برداشتن چيزى داخل شود و بدون توقف برگردد مانعى ندارد.
4 - گذاشتن چيزى در مسجد 5 - خواندن آيه سجده، بلكه بنابر احتياط واجب خواندن هر قسمت از سوره اى كه