وظيفه اش وضو يا غسل بجا آورد و نماز بخواند، اگر به قصد بودن بر طهارت وضو يا غسل را انجام داده باشد نماز او صحيح است، ولى اگر به نيت همان نماز انجام داده باشد خالى از اشكال نيست، هر چند صحت آن نيز خالى از وجه نيست.
" مسأله 551 " اگر انسان به قدرى وقت دارد كه مىتواند وضو بگيرد يا غسل كند و نماز را بدون كارهاى مستحبى آن بخواند، بايد غسل كند يا وضو بگيرد و نماز را بدون كارهاى مستحبى آن بجا آورد، بلكه اگر به اندازه سوره هم وقت ندارد بايد غسل كند يا وضو بگيرد و نماز را بدون سوره بخواند.
" مسأله 552 " كسى كه خيال مىكرد براى وضو يا غسل وقت ندارد و با تيمم نمازش را بجا آورد و بعد فهميد وقت داشته است، بنابر احتياط پس از وضو يا غسل نمازش را دوباره بخواند.
احكام تيمم:
" مسأله 553 " در تيمم هنگام نيت بايد معين كند كه تيمم او بدل از غسل است يا بدل از وضو، و اگر بدل از غسل باشد بايد آن غسل را معين نمايد، و چنانچه به طور اشتباه نيت كند يا در تيمم بدل از غسل آن غسل را معين نكند، تيمم او باطل است.
" مسأله 554 " اگر مختصرى از پيشانى و پشت دستها را مسح نكند تيمم او باطل است، چه از روى عمد باشد يا فراموشى و يا به واسطه ندانستن مسأله، ولى دقت زياد لازم نيست و همين قدر كه بگويند تمام پيشانى و پشت دستها مسح شده كافى است.
" مسأله 555 " براى آن كه يقين كند تمام پشت دست را مسح كرده بايد مقدارى بالاتر از مچ را هم مسح نمايد، ولى مسح بين انگشتان لازم نيست.
" مسأله 556 " بنابر احتياط واجب پيشانى و پشت دستها را از بالا به پايين مسح نمايد، و نيز كارهاى آن را پشت سر هم بجا آورد، و اگر بين آنها به قدرى فاصله دهد كه نگويند تيمم مىكند باطل است.
" مسأله 557 " در تيمم بنابر احتياط واجب بايد پيشانى و كف دستها و نيز پشت دستها پاك باشد، و چنانچه كف دست نجس باشد و نتواند آن را آب بكشد بايد با همان كف دست نجس تيمم كند، و بنابر احتياط واجب با پشت دست هم - اگر پاك است - دوباره تيمم نمايد.
" مسأله 558 " كسى كه تيمم مىكند بايد انگشتر را از دست بيرون آورد، همچنين اگر در پيشانى يا كف و يا در پشت دستها مانعى باشد بايد آن را بر طرف نمايد.