نماند و اگر باقى ماند از نه شتر بيشتر نباشد، مثلا اگر صد و چهل شتر دارد، بايد براى صد شتر دو شترى كه سه سال آنها تمام شده، و براى چهل شتر ديگر يك شتر كه دو سال آن تمام شده بدهد. و شتر زكات بايد ماده باشد.
" مسأله 1770 " شترهاى بين دو نصاب زكات ندارد، پس اگر تعداد شترها از نصاب اول كه پنج شتر است بيشتر باشد، تا هنگامى كه به نصاب دوم كه ده شتر است نرسيده باشد تنها بايد زكات نصاب اول پرداخت شود، همچنين است در نصابهاى بعد.
" مسأله 1771 " شتر عربى كه دو كوهانه است و شتر غير عربى كه يك كوهان دارد از يك جنس محسوبند، و در زكات مثل هم مىباشند.
2 - نصاب گاو:
" مسأله 1772 " " گاو " دو نصاب دارد:
اول - " سى راس " كه اگر شرايط ديگر را داشته باشد زكات آن يك گوساله اى است كه يك سال آن تمام شده باشد، و كمتر از آن زكات ندارد.
دوم - " چهل راس " كه زكات آن يك گوساله ماده اى است كه دو سال آن تمام شده باشد. و زكات بين اين دو نصاب واجب نيست، مثلا كسى كه سى و نه راس گاو دارد فقط بايد زكات سى راس را بدهد، همچنين اگر از چهل گاو بيشتر داشته باشد، تا به شصت نرسيده فقط بايد زكات چهل راس آن را بدهد، و پس از آن كه به شصت گاو رسيد، چون دو برابر نصاب اول را دارد بايد دو گوساله اى كه يك سال آنها تمام شده بدهد. همچنين هر چه بالا رود، بايد يا " سى تا سى تا " حساب كند يا " چهل تا چهل تا " و يا با " سى و چهل " محاسبه نمايد، به گونه اى كه يا اصلا چيزى باقى نماند و يا اگر باقى مىماند بيشتر از نه راس نباشد.
" مسأله 1773 " زكات " گاوميش " همانند زكات " گاو " است.
3 - نصاب گوسفند:
" مسأله 1774 " بنابر احتياط واجب " گوسفند " پنج نصاب دارد:
اول - " چهل راس " كه زكات آن يك گوسفند است، و كمتر از آن زكات ندارد.
دوم - " صد و بيست و يك راس " كه زكات آن دو گوسفند است.
سوم - " دويست و يك راس " كه زكات آن سه گوسفند است.
چهارم - " سيصد و يك راس " كه زكات آن چهار گوسفند است.