و اگر ولى موجود نباشد بنابر احتياط واجب وارثان بالغ ميت از سهم خودشان آنها را بجا آورند.
" مسأله 1254 " اگر فتواى مرجع تقليد نايب با فتواى مرجع تقليد ميت تفاوت داشته باشد، در صورتى كه هنگام اجير شدن خصوصيات عمل تعيين نشده باشد و منصرف به نحو خاصى نيز نباشد، بايد نايب عمل را طبق فتواى مرجع تقليد خود انجام دهد، هر چند احتياط آن است كه وصى با نايب شرط كند كه عمل را طورى انجام دهد كه هم مطابق نظر مرجع تقليد ميت و هم مطابق مرجع تقليد خود باشد.
" مسأله 1255 " كسى كه براى انجام نماز يا ساير عبادات اجير شده نمىتواند ديگرى را براى انجام آن اجير نمايد، مگر در صورتى كه اجير كننده اجازه داده باشد يا اجاره منصرف به انجام عمل توسط شخص اجير نباشد.
" مسأله 1256 " اجير شدن براى انجام عبادات واجب شخص زنده و يا انجام آن به صورت تبرعى جايز نيست، مگر در نيابت از حج كه اگر شخصى مستطيع شده و از انجام اعمال حج عاجز باشد و اميد هم ندارد كه در آينده بتواند خودش بجا آورد مىتواند نايب بگيرد.
" مسأله 1257 " انسان مىتواند براى بعضى از كارهاى مستحبى - مانند زيارت پيامبر (ص) و امامان (ع) - از طرف زندگان اجير شود، همچنين مىتواند كار مستحبى را انجام داده و ثواب آن را به مردگان يا زندگان هديه نمايد.
نماز جماعت فضيلت نماز جماعت:
در مورد اهميت نماز جماعت روايات و احاديث بسيارى از معصومين (ع) وارد شده و در يكى از احاديث آمده است: " اگر يك نفر به امام جماعت اقتدا كند هر ركعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز را دارد، و اگر دو نفر اقتدا كنند هر ركعت ثواب ششصد نماز را دارد، (و هر چه بيشتر شوند ثواب نمازشان بيشتر مىشود تا اين كه شمار آنان به ده نفر برسد) و هر گاه بيشتر از ده نفر باشند، اگر تمام درياها مركب، درختها قلم، و جن و انس و فرشتگان نويسنده شوند توان نوشتن ثواب يك ركعت از آن را نخواهند داشت ".
" مسأله 1258 " مستحب است نمازهاى يوميه و نماز ميت و نماز آيات را به جماعت بخوانند، و در نمازهاى يوميه به ويژه نمازهاى صبح، مغرب و عشا مخصوصا براى