2 - اگر آنچه را خوانده در وقت مخصوص نماز مغرب باشد نيز يكى از دو حالت را دارد:
الف: چنانچه به ركوع ركعت چهارم نرفته است، بايد نيت را به نماز مغرب برگرداند و بنشيند و نماز را تمام كند و بنابر احتياط واجب دوباره نماز مغرب را بخواند و پس از آن نماز عشا را بجا آورد.
ب: چنانچه به ركوع ركعت چهارم رفته است، بنابر احتياط آن را تمام كند و دوباره نماز مغرب و عشا را بجا آورد.
" مسأله 690 " آخر وقت نماز عشا نصف شب است، و احتياط آن است كه براى نماز مغرب و عشا و مانند آن شب را از اول مغرب تا اذان صبح حساب كنند، و براى نماز شب و مانند آن تا اول آفتاب حساب نمايند.
" مسأله 691 " اگر به واسطه عذرى نماز مغرب يا عشا را تا نصف شب نخواند، بايد تا قبل از اذان صبح بجا آورد، و بهتر است نيت ادا و قضا نكند، بلكه اگر از روى معصيت هم تا نصف شب نخوانده بنابر احتياط واجب بايد تا قبل از اذان صبح آنها را بدون نيت ادا يا قضا بجا آورد.
وقت نماز صبح:
" مسأله 692 " نزديك اذان صبح سپيده اى در سمت مشرق به شكل عمودى پديدار مىشود كه به آن " فجر اول " يا " فجر كاذب " مىگويند، پس از دقايقى آن سپيده ناپديد شده و سپيده ديگرى به صورت افقى در همان سمت نمايان مىگردد كه به آن " فجر دوم " يا " فجر صادق " مىگويند. هنگامى كه فجر صادق نمايان شود آغاز وقت نماز صبح مىباشد، و پايان آن هنگامى است كه آفتاب طلوع نمايد.
" مسأله 693 " در شبهاى مهتاب احتياط مستحب مؤكد آن است كه براى نماز صبح صبر كنند تا سفيده صبح در افق ظاهر شود و بر روشنايى مهتاب غلبه كند، ولى براى روزه ايد از جلوتر يعنى مطابق ساعت و وقت شرعى امساك كنند. و اين احتياط در شبهاى ابرى و در روشنايى برق جارى نيست.
احكام وقت نماز:
" مسأله 694 " هنگامى مىتوان مشغول نماز شد كه به فرا رسيدن وقت نماز يقين يا