" مسأله 347 " كسى كه نمىداند وظيفه اش تيمم است يا وضوى جبيره اى، بنابر احتياط واجب بايد هر دو را بجا آورد.
" مسأله 348 " كسى كه وظيفه اش وضو يا تيمم و يا غسل جبيره اى است، چنانچه بداند تا پايان وقت عذرش بر طرف نمىشود، مىتواند در اول وقت نماز بخواند، ولى اگر اميد دارد تا پايان وقت عذرش بر طرف مىشود احتياط واجب آن است كه صبر كند، و اگر عذر او بر طرف نشد در آخر وقت نماز را با وضو يا غسل يا تيمم جبيره اى بجا آورد.
" مسأله 349 " نمازهايى را كه انسان با وضو يا غسل جبيره اى خوانده است، اگر عذر او در وقت نماز بر طرف شود احتياطا دوباره بخواند، و اگر وقت گذشته است نمازى كه خوانده صحيح است، و به احتياط واجب براى نمازهاى بعد وضو بگيرد و يا غسل كند. غسل " مسأله 350 " " غسل " شستشوى تمام بدن است كه انسان در شرايط و يا زمانهاى خاص و با قصد و انگيزه تقرب به خدا انجام مىدهد. غسل به " واجب " و " مستحب " تقسيم مىشود كه هر يك از آنها را مىتوان به صورت " ترتيبى " يا " ارتماسى " بجا آورد ، هر چند در غسل ميت احوط آن است كه ترتيبى انجام شود.
غسل ترتيبى و ارتماسى:
الف - غسل ترتيبى:
" مسأله 351 " " غسل ترتيبى " آن است كه انسان نخست سر و گردن و سپس بنابر احتياط واجب طرف راست و پس از آن طرف چپ بدن خود را بشويد. به هم زدن اين ترتيب - عمدا باشد يا از روى فراموشى و يا به واسطه ندانستن مسأله - در سر و گردن به طور قطع و در طرف راست و چپ به احتياط واجب موجب باطل شدن غسل خواهد بود.
" مسأله 352 " در غسل ترتيبى بايد نصف ناف و نصف عورت را با طرف راست بدن، و نصف ديگر را با طرف چپ بشويد، بلكه بهتر است تمام ناف و عورت با هر دو طرف شسته شود.
" مسأله 353 " در غسل ترتيبى براى آن كه يقين پيدا شود كه هر سه قسمت را كاملا غسل داده، بايد هر قسمتى را كه مىشويد مقدارى از قسمتهاى مجاور را هم با آن قسمت بشويد، بلكه احتياط مستحب آن است كه دوباره تمام طرف راست گردن را با طرف راست بدن، و تمام طرف چپ گردن را با طرف چپ بدن بشويد.
" مسأله 354 " اگر پس از غسل معلوم شود قسمتى از بدن را نشسته و نداند آن قسمت