تا روى آنها غبارآلود شود و بعد بر آنها تيمم كند، و چنانچه چيز غبارآلود هم نباشد مىتواند بر گل تيمم نمايد، و اگر آن هم پيدا نشود بنابر احتياط واجب بايد نماز را بدون تيمم بخواند و بعدا قضاى آن را بجا آورد.
" مسأله 517 " اگر بتواند با تكان دادن فرش و مانند آن خاك تهيه كند بايد تهيه كند و تيمم بر چيز غبارآلود ننمايد، و چنانچه بتواند گل را خشك كند و از آن خاك تهيه نمايد تيمم بر گل صحيح نمى باشد.
" مسأله 518 " اگر با خاك و ريگ چيزى مانند كاه كه تيمم بر آن باطل است مخلوط شود، نمىتواند بر آن تيمم كند، ولى اگر آن چيز به قدرى كم باشد كه در خاك يا ريگ مستهلك و از بين رفته حساب شود، تيمم بر آن خاك و ريگ صحيح است.
" مسأله 519 " تيمم بر زمين گود و خاك جاده و خاكى كه روى آن راه مىروند و زمين شوره زار كه نمك روى آن را نگرفته مكروه است، و اگر نمك روى آن را گرفته باشد باطل است.
" مسأله 520 " چيزى كه بر آن تيمم مىكند بايد شرايط زير را داشته باشد:
الف - پاك باشد، و اگر چيز پاكى كه تيمم بر آن صحيح است ندارد بنابر احتياط واجب نماز را بدون تيمم بخواند و قضاى آن را هم بجا آورد.
ب - غصبى نباشد، همچنين فضايى كه در آن تيمم مىكند نيز نبايد غصبى باشد. و اگر نداند محل تيمم غصبى است و يا فراموش كرده باشد تيمم او صحيح است، ولى اگر فراموش كننده خودش غاصب باشد تيمم او محل اشكال است.
ج - بنابر احتياط اگر چيزى كه بر آن تيمم مىكند از چيزهايى باشد كه گرد دارد، بايد گرد آن بر دست بماند، و بعد از زدن دست بر آن مستحب است دست را بتكاند تا گرد آن بريزد.
" مسأله 521 " اگر يقين داشته باشد كه تيمم بر چيزى صحيح است و بر آن تيمم نمايد بعد بفهمد تيمم بر آن باطل بوده، نمازهايى را كه با آن تيمم خوانده است بايد دوباره بخواند.
موارد تيمم در هفت مورد بايد به جاى وضو يا غسل تيمم نمود:
اول از موارد تيمم:
" مسأله 522 " چنانچه تهيه آب به اندازه وضو يا غسل ممكن نباشد بايد تيمم نمايد.
" مسأله 523 " اگر انسان در آبادى باشد بايد براى تهيه آب وضو يا غسل به قدرى