ترتيبى انجام دهد اشكال ندارد.
" مسأله 281 " آنچه از آداب و مستحبات كه در وضوى ترتيبى گفته شد در وضوى ارتماسى هم جارى مىشود.
شرايط وضو صحت وضو سيزده شرط دارد:
شرط اول و دوم - آب وضو بايد پاك و مطلق باشد.
" مسأله 282 " وضو با آب نجس و آب مضاف باطل است، اگر چه انسان نجس بودن يا مضاف بودن آن را نداند يا فراموش كرده باشد. و اگر با آن وضو نماز خوانده باشد، بايد دوباره نماز خود را با وضوى صحيح بجا آورد.
" مسأله 283 " اگر غير از آب گل آلود مضاف آب ديگرى براى وضو ندارد، چنانچه وقت نماز تنگ باشد بايد تيمم نمايد، و اگر وقت دارد بنابر احتياط واجب صبر كند تا آب صاف شود و وضو بگيرد.
شرط سوم - آب وضو و نيز بنابر احتياط واجب فضايى كه در آن وضو مىگيرد بايد مباح باشد.
" مسأله 284 " وضو با آب غصبى و آبى كه معلوم نيست صاحب آن راضى است يا نه حرام و باطل است، ولى اگر سابقا راضى بوده و انسان نداند از رضايتش برگشته يا نه وضو صحيح مىباشد.
" مسأله 285 " اگر آب وضو از صورت و دستها در جاى غصبى بريزد بنابر احتياط واجب وضوى او باطل مىشود.
" مسأله 286 " وضو گرفتن از وضوخانه مدرسه ها، مسافرخانه ها و پاساژهايى كه انسان نمىداند آن را براى همه مردم ساخته اند و يا براى محصلان همان مدرسه و ساكنان آن مسافرخانه و پاساژ، اگر معمولا مردم از آن وضو مىگيرند و از اين راه وثوق و اطمينان پيدا مىشود كه جنبه عمومى دارد اشكال ندارد.
" مسأله 287 " وضو گرفتن از وضوخانه مسجدى كه قصد نماز خواندن در آن را ندارد در صورتى بى اشكال است كه وضوخانه وقف عمومى شده باشد، و اگر از وضو گرفتن مردم وثوق به وقف عمومى پيدا شود كافى است.