نمىخواند مىتواند پرداخت فطره را تا ظهر روز عيد تأخير بيندازد.
" مسأله 1900 " اگر موقعى كه دادن زكات فطره واجب است فطره را ندهد و كنار هم نگذارد، احتياط واجب آن است كه بعدا به قصد قربت مطلقه و بدون نيت ادا و قضا پرداخت كند، ولى اگر مقدار زكات را به قصد زكات پيش از ظهر جدا نموده، هنگام پرداخت به قصد زكات بپردازد.
" مسأله 1901 " اگر فطره را جدا كرده باشد نمىتواند مصرف كند يا آن را عوض نمايد.
" مسأله 1902 " اگر مالى را كه براى فطره كنار گذاشته از بين برود، چنانچه دسترسى به فقير داشته و دادن فطره را تأخير انداخته است بايد عوض آن را بدهد. و اگر دسترسى به فقير نداشته ضامن نيست، مگر آن كه در نگهدارى آن كوتاهى كرده باشد.
" مسأله 1903 " اگر در محل خودش مستحق پيدا شود احتياط واجب آن است كه فطره را به جاى ديگر منتقل نكند، و اگر به جاى ديگر ببرد و تلف شود ضامن است، مگر اين كه با مطالبه حاكم شرع جامع الشرايط يا نماينده او به جاى ديگر منتقل كرده باشد.
" مسأله 1904 " كسى كه مىخواهد قيمت فطره را بپردازد - چنانچه قيمتها به حسب زمان و مكان مختلف باشد - قيمت همان مكان و همان وقتى كه مىخواهد فطره را بپردازد ملاك مىباشد.
" مسأله 1905 " اگر از جنسى كه قيمتش دو برابر قيمت معمولى است نصف صاع (يك كيلو و نيم) بدهد كفايت نمىكند، بلكه اگر آن را به قصد قيمت فطره هم بدهد اشكال دارد.
" مسأله 1906 " انسان نمىتواند نصف فطره را از يك جنس و نصف ديگر آن را از جنس ديگر بپردازد، و اگر آن را به قصد قيمت فطره هم بدهد اشكال دارد، ولى اگر مخلوط از دو جنس غذاى غالب مردم آن محل باشد اشكال ندارد.
" مسأله 1907 " كسى كه فطره چند نفر را مىدهد لازم نيست همه را از يك جنس بدهد، و مىتواند فطره بعضى را از يك جنس و بعضى ديگر را از جنس ديگر يا قيمت آن بپردازد.
مصرف زكات فطره:
" مسأله 1908 " احتياط آن است كه زكات فطره را فقط به شيعيانى كه فقير و مسكين هستند بدهند. ولى فقيرى كه به او فطره مىدهند لازم نيست عادل باشد، هر چند به كسى