جو يا گندم همان زمين يا محصول ديگرى از آن زمين كه فعلا موجود نيست قرار دهد اجاره صحيح نيست.
" مسأله 2215 " كسى كه چيزى را اجاره داده، تا آن چيز را تحويل ندهد حق ندارد اجاره آن را مطالبه كند. و نيز اگر براى انجام عملى اجير شده باشد پيش از انجام عمل حق مطالبه اجرت ندارد، مگر اين كه شرط كنند جلوتر بگيرد يا - مثل اجرت نماز استيجارى يا حج - متعارف باشد كه جلوتر بگيرند.
" مسأله 2216 " هر گاه چيزى را كه اجاره داده تحويل دهد، اگر چه مستأجر تحويل نگيرد يا تحويل بگيرد و تا آخر مدت اجاره از آن استفاده نكند، بايد مبلغ اجاره را به موجر بپردازد، مگر اين كه به طور كلى بدون تقصير و كوتاهى مستأجر از استفاده بيفتد.
" مسأله 2217 " اگر چيزى را كه اجاره كرده يا مثلا پارچه اى را كه خياط گرفته از بين برود، چنانچه در نگهدارى آن كوتاهى نكرده و در استفاده از آن هم زياده روى ننموده ضامن نيست.
" مسأله 2218 " اگر كسى را براى انجام كارى اجير نمايند و او در وقت معين حاضر شود مبلغ اجاره را طلبكار است، هر چند در آن وقت بيكار بماند يا براى خودش يا ديگرى كار كند.
" مسأله 2219 " اگر بعد از تمام شدن مدت اجاره معلوم شود اجاره باطل بوده، در صورتى كه مستأجر عين مورد اجاره را تحويل گرفته باشد بنابر احتياط اجرت متعارف آن را با مال الاجاره تعيين شده مقايسه كنند، پس مقدار مشترك را مستأجر به صاحب ملك بپردازد و نسبت به زائد آن با يكديگر مصالحه نمايند. همچنين است اگر بعد از گذشتن مقدارى از مدت اجاره معلوم شود كه اجاره باطل بوده است.
" مسأله 2220 " اگر پس از قرارداد اجاره موجر يا مستأجر بفهمد مغبون شده، چنانچه هنگام قرارداد ملتفت نبوده مىتواند اجاره را به هم بزند، ولى اگر در قرارداد اجاره شرط كرده باشند كه در صورت ضرر و غبن هم هيچ كدام حق به هم زدن معامله را ندارند، نمىتوانند اجاره را به هم بزنند.
" مسأله 2221 " اگر پيش از ابتداى مدت اجاره متعلق اجاره به گونه اى خراب شود كه هيچ قابل استفاده نباشد يا قابل استفاده اى كه شرط كرده اند نباشد اجاره باطل مىشود، و پولى كه مستأجر به موجر داده به او بر مىگردد، بلكه اگر طورى شود كه استفاده از آن به اندازه اى كه در اجاره معين شده ممكن نباشد، مستأجر مىتواند اجاره را به هم بزند.
" مسأله 2222 " اگر در بين مدت اجاره متعلق اجاره به گونه اى خراب شود كه هيچ