خودكشى و يا اضرار به نفس نمايد.
ثانيا - امنيت و سلامت و صلاح و كمال خود را تحصيل نمايد، به اين كه با تمام وجود خود را در خدمت اطاعت خداوند و عمل به واجبات و ترك محرمات در آورد.
حقوق متقابل انسانها نسبت به يكديگر 1 - حقوق خانواده:
" ازدواج " نياز طبيعى انسانها و سنت پيامبر اكرم (ص) است، پس همگان مخصوصا مسئولين جامعه موظفند موانع را از سر راه تشكيل خانواده برداشته و راه هاى آن را آسان نمايند، و خانواده ها نيز سعى كنند خود را از اسارت تشريفات و تجملات بى جا و زائد آزاد سازند، و ملاك انتخاب را فضيلت و تقوى و عفت و نجابت قرار دهند نه مال و ثروت و مقامهاى اعتبارى دنيا. از رسول خدا (ص) حديثى به اين مضمون نقل شده: " اگر كسى كه اخلاق ودين او را مىپسنديد به خواستگارى آمد او را رد نكنيد، و اگر نه فتنه و فساد بزرگ زمين را فرا مىگيرد ". و شايسته است رهبران جامعه در اين راه پيش قدم شوند تا مردم عمل آنان را الگو قرار داده و به آنان تاسى نمايند، و قهرا زمينه بسيارى از مفاسد اخلاقى و گناهان از بين برود.
حق " همسر " بر شوهر اين است كه شوهر بداند خداوند همسر را وسيله آرامش، راحتى، انس و حمايت او قرار داده است، پس او را نعمتى از سوى خداوند بداند و همواره مورد كرامت، محبت، رحمت و ارفاق قرار دهد و در رفع نيازهاى مشروع او تلاش كند، و اگر كارى از روى جهل و نادانى از او سر زد گذشت نمايد.
زن نيز بايد در غير معاصى و گناهان از شوهر خود اطاعت كند و در مقابل خواسته هاى مشروع او سرپيچى ننمايد، از مولى امير المؤمنين (ع) نقل شده است كه فرمودند: " جهاد زن اين است كه خوب شوهردارى كند ".
از آنجا كه " مادر " در دوران حاملگى فرزند خود را پرورش داده و از ثمره جان خويش به او شير داده و با تمام وجود از نوزادش حمايت نموده، خود را از شيرينى آسايش و راحتى خواب محروم ساخته و تلخيها و سردى و گرمى زندگى را تحمل نموده تا نوزادش رشد كند، حق دارد كه فرزندش در مقابل اين همه زحمت و رنج شكرگزار او باشد و به وظايف خود در قبال او عمل نمايد.