صورت حج تمتع " حج تمتع " مركب از دو عمل عبادى " عمره تمتع " و " حج تمتع " مىباشد كه به ترتيب زير بيان مىشود:
1 - عمره تمتع:
" مسأله 1931 " در عمره تمتع شش چيز واجب است:
اول - نيت عمره تمتع دوم - احرام از يكى از ميقاتها، و در احرام سه چيز واجب است: الف - نيت ب - پوشيدن دو جامه احرام كه يكى را " ازار " و ديگرى را " رداء " مىنامند. ج - تلبيه، يعنى گفتن " لبيك " بدين نحو: " لبيك اللهم لبيك، لبيك لا شريك لك لبيك، ان الحمد والنعمة لك والملك (لك) لا شريك لك لبيك ".
سوم - طواف خانه خدا، به اين ترتيب كه با شروع از حجر الاسود هفت مرتبه دور خانه خدا بگردد، و به هر دور آن يك " شوط " گفته مىشود.
چهارم - نماز طواف، به اين ترتيب كه بعد از تمام شدن طواف واجب، پشت مقام ابراهيم (ع) دو ركعت نماز به قصد " نماز طواف " بخواند.
پنجم - سعى بين صفا و مروه، يعنى پس از نماز طواف بين " صفا " و " مروه " را كه دو كوه معروفند سعى كند، به اين صورت كه از صفا شروع كند و به مروه برود و از مروه به صفا برگردد. وسعى بايد هفت مرتبه باشد و هر مرتبه را يك " شوط " مىگويند، به اين شكل كه از " صفا به مروه " يك شوط است و از " مروه به صفا " نيز يك شوط به حساب مىآيد، پس هفت شوط از صفا شروع و به مروه ختم مىگردد.
ششم - تقصير، يعنى پس از سعى به قصد قربت و با نيت خالص مقدارى از ناخنهاى دست يا پا و يا مقدارى از موى سر يا شارب و يا ريش خود را بزند، و بهتر بلكه احوط آن است كه به زدن ناخن اكتفا نكند و مقدارى از مو را نيز بزند. و تراشيدن سر و كندن مو كفايت نمىكند.
2 - حج تمتع:
" مسأله 1932 " واجبات حج تمتع چهارده چيز است:
اول - نيت حج تمتع