واجب " و نيز از " نماز مستحب به نماز مستحب " جايز نيست. همچنين نمازگزار نمىتواند نيت خود را از " نماز واجب به نماز مستحب " برگرداند، مگر براى رسيدن به نماز جماعت باشد كه تفصيل آن در مسأله " 1262 " بيان خواهد شد.
" مسأله 716 " اگر وقت " نماز ادا " وسعت داشته باشد، نمازگزار مىتواند در بين نماز نيت را به " نماز قضا " برگرداند، ولى بايد برگرداندن نيت به نماز قضا ممكن باشد - مثلا اگر مشغول نماز ظهر است در صورتى مىتواند نيت را به قضاى صبح برگرداند كه داخل ركعت سوم نشده باشد - بلكه اگر نماز قضايى كه به عهده او مىباشد فقط يك نماز است و يا چند نماز از همين روز، بنابر احتياط نيت را به آن برگرداند.
ب - نمازهاى مستحب نافله هاى شبانه روزى و وقت آنها:
" مسأله 717 " نماز هاى مستحبى بسيار است و به آنها " نافله " مىگويند، از ميان نمازهاى مستحبى به خواندن نافله هاى شبانه روز بيشتر سفارش شده است. نمازهاى نافله شبانه روز در غير روز جمعه سى و چهار ركعت، و در روز جمعه سى و هشت ركعت است.
ترتيب نافله هاى شبانه روز به شرح زير است:
الف - " نافله نماز ظهر " هشت ركعت است كه به صورت چهار نماز دو ركعتى پيش از نماز ظهر خوانده مىشود، و وقت آن بنابر مشهور از اول ظهر است تا هنگامى كه سايه شاخص دو هفتم آن شود.
ب - " نافله نماز عصر " هشت ركعت است كه به صورت چهار نماز دو ركعتى پيش از نماز عصر خوانده مىشود، و وقت آن بنابر مشهور تا هنگامى است كه سايه شاخص به چهار هفتم آن برسد. و اگر بخواهند نافله ظهر و عصر را بعد از دو وقتى كه گفته شد بخوانند، بهتر است نافله ظهر را بعد از نماز ظهر و نافله عصر را بعد از نماز عصر بجا آورده، و بنابر احتياط واجب نيت ادا يا قضا نكنند.
ج - " نافله نماز مغرب " چهار ركعت است كه به صورت دو نماز دو ركعتى بعد از نماز مغرب خوانده مىشود، و وقت آن بنابر مشهور پس از نماز مغرب تا وقتى است كه سرخى طرف مغرب كه بعد از غروب آفتاب در آسمان پيدا مىشود به كلى ناپديد شود، ولى بعيد نيست كه وقت آن تا آخر وقت نماز مغرب باشد، هر چند احتياط آن است كه در اين