نوشتن آيات قرآن و اسامى خداوند متعال، و نيز لمس گردها و خاكريزه هايى كه هنگام نوشتن آيات قرآنى بر تخته سياه و مانند آن روى زمين مىريزد بدون طهارت اشكال ندارد.
همچنين لمس نوارهايى كه قرآن روى آن ضبط شده است بدون طهارت اشكال ندارد، ولى هتك آنها جايز نيست.
" مسأله 194 " هنگام تلاوت قرآن شايسته است انسان به آن گوش دهد و از صحبت كردن پرهيز كند، بلكه در صورتى كه بى احترامى وهتك به قرآن باشد صحبت كردن جايز نيست. ولى اگر كسى چيزى بپرسد مىتواند جواب او را بدهد.
" مسأله 195 " در هر يك از سوره هاى: " سى و دوم (سجده) "، " چهل و يكم (فصلت) "، " پنجاه و سوم (نجم) " و " نود و ششم (علق) " يك آيه سجده واجب وجود دارد، هر گاه انسان يكى از اين چهار آيه را بخواند يا به آن گوش دهد، بايد فورا سجده كند. و تفصيل احكام آن در مبحث سجده بيان خواهد شد.
ب - مسجد:
" مسأله 196 " نجس كردن زمين، سقف، بام و سمت داخلى ديوار مسجد حرام است، و هر كس بفهمد بايد فورا آن را تطهير نمايد، و بنابر احتياط واجب فرش مسجد و سمت خارجى ديوار آن نيز همين حكم را دارد، ولى اگر واقف سمت خارجى ديوار را جزو مسجد قرار نداده باشد تطهير آن واجب نيست.
" مسأله 197 " اگر وقت نماز برسد و وقت وسعت داشته باشد، بايد تطهير مسجد را بر نماز مقدم داشت.
" مسأله 198 " اگر نتواند مسجد را تطهير كند يا كمك لازم داشته باشد و پيدا نكند، تطهير مسجد بر او واجب نيست، ولى اگر بى احترامى به مسجد باشد بنابر احتياط واجب بايد به كسى كه مىتواند تطهير كند اطلاع دهد.
" مسأله 199 " اگر مسجدى را غصب كنند و جاى آن خانه و مانند آن بسازند كه ديگر به آن مسجد نگويند، باز هم بنابر احتياط واجب آن را نجس نكنند، و اگر نجس شد تطهير نمايند.
" مسأله 200 " نهادن جسد ميت در مسجد پيش از غسل دادن آن اگر موجب سرايت نجاست به مسجد و يا مستلزم هتك احترام نباشد مانعى ندارد، گرچه احوط ترك آن است. ولى اگر ميت را غسل داده باشند گذاشتن او در مسجد اشكال ندارد.