مسائل روزه " روزه " از جمله دستورات دين مقدس اسلام بلكه همه اديان الهى است كه اگر با آداب و شرايط آن انجام شود تأثيرات فراوان و با ارزشى در تطهير جسم و جان افراد و سلامت جامعه دارد.
يك ماه روزه دارى بخصوص براى انسانى كه اشتغالات گوناگون او را از پرداختن به خود بازداشته، فرصتى پديد مىآورد تا روح خود را آزاد ساخته و به كسب معنويات و تقويت نيروى اراده و خودسازى مشغول و با كسب ورع و تقواى بيشتر خويشتن را براى زندگى طيب و طاهر در ديگر ماههاى سال آماده سازد. شخص روزه دار در حال روزه رنج فقرا و محرومين جامعه را درك نموده، به مسئوليت خويش در قبال آنها واقف مىگردد و در صدد حمايت و دستگيرى از آنان بر مىآيد، و از اين جهت جامعه نيز از بركات روزه و روزه دارى برخوردار مىشود.
" مسأله 1423 " " روزه " آن است كه انسان براى انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب از چيزهايى كه شرح آنها بعد از اين گفته مىشود خود دارى نمايد.
نيت روزه " مسأله 1424 " لازم نيست انسان نيت روزه را از قلب خود بگذراند يا مثلا به زبان بگويد: " فردا را روزه مىگيرم "، بلكه همين قدر كه با توجه و براى انجام فرمان خداوند عالم تصميم دارد از اذان صبح تا مغرب كارى كه روزه را باطل مىكند انجام ندهد كافى است، و براى آن كه يقين كند تمام اين مدت را روزه بوده، بايد مقدارى پيش از اذان صبح و مقدارى هم بعد از مغرب كارى كه روزه را باطل مىكند انجام ندهد.
" مسأله 1425 " انسان بايد در هر شب از ماه رمضان براى روزه فرداى آن نيت كند، ولى بهتر است كه شب اول ماه نيز نيت روزه همه ماه را بنمايد.