احكام و مسائل عده عده طلاق:
" مسأله 2781 " پس از آن كه زن به هر دليل از شوهر خود جدا شد - خواه با خواندن صيغه طلاق باشد يا از موارد فسخ نكاح باشد يا با تمام شدن مدت و يا بخشيدن مدت توسط شوهر در عقد موقت - بايد مدتى را كه در شرع مقدس تعيين شده به عنوان " عده " صبر نمايد و در اين مدت از ازدواج با ديگرى خود دارى نمايد.
" مسأله 2782 " زنانى كه نياز به عده ندارند و مىتوانند پس از جدا شدن فورا شوهر كنند عبارتند از:
الف - دخترى كه پيش از تمام شدن نه سال به عقد كسى در آمده و پيش از نه سال از او جدا شود.
ب - زنى كه به عقد كسى در آمده و شوهر با او نزديكى نكرده باشد.
ج - زنى كه زمان حيض شدن او پايان يافته و يائسه شده باشد.
" مسأله 2783 " زن دائمى كه نه سال او تمام شده و يائسه نيست اگر شوهرش با او نزديكى كند و سپس طلاقش دهد، پس از طلاق بايد عده نگه دارد. وعده او سه پاكى است، يعنى پس از آن كه زن را بعد از پاك شدن از حيض طلاق دادند و هنوز در پاكى به سر مىبرد، بايد صبر كند تا دو بار حيض و پاك شود و همين كه حيض سوم را ديد از عده خارج شده است و مىتواند شوهر كند.
" مسأله 2784 " زنى كه حيض نمىبيند اگر يائسه نشده يعنى در سن زنانى است كه حيض مىبينند، چنانچه شوهرش با او نزديكى كرده باشد و بخواهد او را طلاق دهد بايد سه ماه با او نزديكى نكند و سپس او را طلاق دهد، و پس از طلاق زن بايد تا سه ماه قمرى به عنوان عده صبر كند.
" مسأله 2785 " پايان عده زن آبستن به دنيا آمدن يا سقط شدن فرزند او است، پس اگر به طور مثال زن باردارى را طلاق دهند و پس از چند ساعت نوزادش به دنيا آيد عده اش تمام مىشود. ولى اگر از زنا آبستن شده باشد بنابر احتياط واجب بايد علاوه بر آنچه گفته شد سه پاكى يا سه ماه از زمان طلاق او بگذرد.
" مسأله 2786 " زنى كه به عقد موقت در آمده و مدت آن تمام شده يا شوهر مدت آن را بخشيده است از نظر عده يكى از صورتهاى زير را دارد:
1 - اگر شوهرش با او نزديكى نكرده باشد عده ندارد.