و خون آن به مقدار معمول خارج شود، بقيه خونى كه در بدن حيوان مىماند پاك است، هر چند خوردن آن حرام مىباشد، مگر اين كه مستهلك شده و مشخص نباشد. ولى اگر به علت نفس كشيدن يا به واسطه اين كه سر حيوان در جاى بلندى بوده خون به بدن حيوان برگردد، آن خون نجس است، و بنابر احتياط واجب بايد از خون بسته اى كه در قلب و يا خونى كه در اجزاى حرام حيوان - مانند سپرز و تخمها - مانده است پرهيز شود.
مسأله 71 " بنابر احتياط واجب بايد از خونى كه در تخم مرغ است اجتناب شود و خوردن آن حرام است، ولى اگر آن خون در رگ و يا زرده باشد و پاره نشده باشد، بقيه تخم مرغ پاك و حلال است.
" مسأله 72 " خونى كه گاهى موقع دوشيدن شير ديده مىشود نجس است و شير را نجس مىكند.
" مسأله 73 " خونى كه از لاى دندانها مىآيد اگر كم باشد و به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بين برود، اجتناب از آن لازم نيست و فرو بردن آب دهان در اين صورت اشكال ندارد . " مسأله 74 " خونى كه به واسطه كوبيده شدن زير ناخن يا زير پوست مىميرد، اگر طورى باشد كه ديگر به آن خون نگويند پاك است، هر چند فرض آن مشكل است. و اگر به آن خون بگويند، تا وقتى كه زير پوست يا ناخن است براى وضو و غسل اشكال ندارد، اما هر گاه سوراخ شود، اگر مشقت ندارد بايد براى وضو و غسل خون را بيرون آورند، و اگر مشقت و زحمت دارد بايد اطراف آن را به طورى كه نجاست زياد نشود بشويند و پارچه يا پلاستيك يا چيزى مثل آنها بر روى آن ببندند و روى آن دست تر بكشند و بنابر احتياط واجب تيمم هم بكنند.
" مسأله 75 " اگر انسان نداند كه خون زير پوست مرده است يا گوشت به واسطه كوبيده شدن به آن حالت در آمده پاك است، ولى معمولا در اثر كوبيده شدن خون زير پوست مىميرد.
" مسأله 76 " اگر موقع جوشيدن غذا ذره اى خون در آن بيفتد تمام غذا و ظرف آن نجس مىشود، و بنابر احتياط واجب جوشيدن و حرارت و آتش پاك كننده نيست.
" مسأله 77 " زردابه اى كه در حال بهبود زخم در اطراف آن پيدا مىشود، اگر معلوم نباشد با خون آميخته شده پاك است.
6 و 7 - سگ و خوك:
" مسأله 78 " سگ و خوكى كه در خشكى زندگى مىكنند حتى مو و استخوان و پنجه و