مخارج از اصل مال او برداشته مىشود، ولى اگر وصيت كرده باشد كه از يك سوم دارايى او بردارند از يك سوم آن برداشته مىشود.
" مسأله 1928 " در " نايب " چند شرط معتبر است:
1 - بنابر احتياط واجب بالغ باشد.
2 - عاقل باشد.
3 - شيعه اثنى عشرى باشد.
4 - مورد وثوق و اطمينان باشد كه اعمال را صحيح انجام مىدهد.
5 - هنگام نايب شدن اجمالا اعمال و احكام حج را بداند.
6 - در آن سال حج واجب به عهده خودش نباشد.
7 - از انجام حج يا بعضى از اعمال آن معذور و ناتوان نباشد، و اگر اجير شود تا از طرف ديگرى حج بجا آورد و خودش نتواند برود و بخواهد ديگرى را از طرف خود بفرستد، بايد از كسى كه او را اجير كرده اجازه بگيرد.
" مسأله 1929 " نيابت زن و مرد از يكديگر جايز است، همچنين " صروره " يعنى كسى كه تا حال حج بجا نياورده مىتواند نايب شود. و كسى كه از طرف ديگرى براى حج اجير شده بايد طواف نساء را از طرف او بجا آورد، و اگر بجا نياورد همسر (زن باشد يا مرد) بر اجير حرام مىشود.
اقسام حج:
" مسأله 1930 " حج بر سه قسم است: حج تمتع، حج افراد و حج قران.
" حج تمتع " وظيفه كسى است كه فاصله وطنش تا مكه معظمه شانزده فرسخ يا بيشتر باشد، " حج افراد " و " حج قران " نيز وظيفه كسى است كه اهل خود مكه يا اطراف آن تا كمتر از شانزده فرسخ باشد. البته در بعضى از موارد وظيفه برخى افراد بيمار يا معذور از حج تمتع به حج افراد تبديل مىشود.
هر سه قسم حج در بيشتر اعمال مشترك هستند، ولى در حج تمتع عمره پيش از حج و وابسته به حج و همچون جزئى از آن مىباشد كه بايد در يك سال و در ماههاى حج بجا آورده شود، ولى در حج افراد و حج قران عمره كاملا مستقل و از حج جداست.
همچنين در حج تمتع در روز عيد قربان در منى قربانى واجب است و از اعمال آن مىباشد، و در حج قران قربانى از ابتدا مقرون با احرام است و بايد تا روز عيد در منى همراه باشد، ولى در حج افراد اصلا قربانى واجب نيست.