مشروع دنيايى از خداوند گريه نمايد اشكال ندارد. و چنانچه براى ترس از خدا و آخرت گريه كند - با صدا باشد يا بى صدا - نه تنها اشكال ندارد بلكه از بهترين اعمال است.
نهم - آن كه كارى انجام دهد كه انسان را از صورت نمازگزار خارج كند، كم باشد يا زياد، عمدا باشد يا از روى اشتباه وفراموشى. ولى كارى كه صورت نماز را به هم نزند - مثل اشاره كردن با دست - اشكال ندارد.
" مسأله 1013 " اگر در بين نماز به قدرى ساكت بماند كه نگويند نماز مىخواند نمازش باطل مىشود.
" مسأله 1014 " اگر در بين نماز كارى انجام دهد يا مدتى ساكت شود و شك كند كه نماز به هم خورده يا نه، نمازش صحيح است.
دهم - خوردن و آشاميدن اگر به گونه اى باشد كه صورت نماز را بر هم زند و نگويند نماز مىخواند - از روى عمد باشد يا فراموشى - نماز را باطل مىكند.
" مسأله 1015 " احتياط واجب آن است كه در نماز هيچ چيز نخورد و نياشامد، چه موالات نماز به هم بخورد يا نه، و چه بگويند نماز مىخواند يا نگويند.
" مسأله 1016 " اگر در بين نماز غذايى را كه لاى دندانها مانده فرو برد نمازش باطل نمىشود، ولى اگر قند يا شكر و مانند اينها در دهان بگذارد يا مانده باشد و در حال نماز كم كم آب شود و فرو رود نمازش اشكال پيدا مىكند.
يازدهم - شك در شماره ركعتهاى نمازهاى دو ركعتى، سه ركعتى و در دو ركعت اول از نمازهاى چهار ركعتى به گونه اى كه در " شكيات نماز " گفته خواهد شد نماز را باطل مىكند.
دوازدهم - اگر يكى از ركنهاى نماز را از روى اشتباه يا عمد انجام ندهد يا آن را زياد كند و يا چيزى را كه ركن نيست از روى عمد كم يا زياد نمايد.
" مسأله 1017 " اگر بعد از نماز شك كند در بين نماز كارى كه نماز را باطل مىكند انجام داده يا نه، نمازش صحيح است.
چيزهايى كه در نماز مكروه است " مسأله 1018 " مكروه است نمازگزار صورت را - به گونه اى كه از سمت قبله برنگردد - كمى به طرف راست يا چپ بگرداند و نيز مكروه است چشمها را ببندد، يا به طرف راست و چپ بنگرد، يا با ريش و دست خود بازى كند و انگشتها را داخل هم