" مسأله 102 " اگر بداند يكى از دو ظرف يا دو لباسى كه هر دوى آنها در اختيار او است نجس شده و نداند كدام است، بايد از هر دو پرهيز نمايد.
" مسأله 103 " كسى كه در طهارت و نجاست دچار وسواس است، بايد بدون توجه به وسوسه هاى نفسانى به متعارف مردم نگاه كرده و ببيند آنها در چه مواردى يقين به طهارت و نجاست پيدا مىكنند و همانند آنان عمل نمايد، همچنين است اگر در مسائل وضو، غسل و ساير عبادات وسواس داشته باشد. اگر چنين شخصى به وسوسه هاى نفسانى خود اعتنا نمايد، شيطان در او طمع كرده و به تدريج در اعتقادات وامور روزمره او نيز شك و ترديد ايجاد مىنمايد.
راه نجس شدن چيزهاى پاك:
" مسأله 104 " اگر چيز نجسى به چيز ديگرى كه پاك است برسد، در صورتى كه هر دو يا يكى از آنها چنان تر باشد كه ترى يكى به ديگرى سرايت كند، آن چيز پاك هم نجس مىشود، ولى اگر رطوبت چندان نباشد كه به ديگرى سرايت كند، چيزى كه پاك بوده نجس نمىشود.
" مسأله 105 " اگر چيزى با چند واسطه به نجس اصلى مرتبط شود و زيادى واسطه به سه تا يا بيش از آن برسد، به گونه اى كه عرفا حكم به سرايت نجاست نشود، اجتناب از آن لازم نيست، هر چند احوط است.
" مسأله 106 " زمين و پارچه و مانند آن اگر رطوبت داشته باشد، هر قسمتى كه نجاست به آن برسد نجس مىشود و جاهاى ديگر آن پاك است، مگر اين كه رطوبت آن حركت كند و جابجا شود و يا آب آن زياد و متصل باشد، هر چند جريان نداشته باشد.
" مسأله 107 " هر گاه يك نقطه از مايعات روان - همچون شير، دوغ و شربت - نجس شود همه آن نجس مىشود، ولى اگر يك نقطه از مايعات غير روان - مانند عسل و روغنى كه روان نيست - نجس شود همان نقطه نجس است، و مىتوان از باقيمانده آن استفاده نمود. و نشانه روان بودن اين است كه اگر مقدارى از آن را برداريم فورا جاى آن پر شود.
" مسأله 108 " اگر مگس يا حشره اى ديگر از روى چيز نجسى كه تر است برخاسته و روى چيز ديگرى كه پاك است بنشيند، چنانچه انسان يقين كند كه نجاست به چيز پاك رسيده، چيز پاك نيز نجس مىشود.
" مسأله 109 " اگر جايى از بدن نجس شود و عرق آن به جاى ديگر برود، يا چند قطره آب روى آن بريزد و به جاى ديگر برود، آنجا هم نجس مىشود. و اگر عرق به جاى ديگر